SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vali Hanım' Selamladı

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyetin ilanının 84'üncü yıldönümü dolayısıyla 29 Ekim Pazartesi günü Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan geçit töreninin provası yapıldı.

Prova nedeniyle; İnönü ve Atatürk Caddeleri trafiğe kapatıldı. Vali, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanının halkı selamlamasıyla ilgili bölümde; Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel Vali'yi, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz Belediye Başkanını, Muhabere Alay Komutanı Albay Feridun Harmantepe de Garnizon Komutanını temsilen askeri araçla dolaşarak halkı selamladılar. Bu üçlü daha sonra kurulan platformda tören geçişini izlediler.

Askerlere yönelik olarak meydana gelen son terörist saldırılar ardından yurt çapında başlayan teröre tepki yürüyüşlerinden birinin gerçekleştirildiği Malatya'da bu yılki geçit töreni provası da önceki yıllardan daha farklı oldu. Uzun yıllar sonra ilk kez tören geçişinde zırhlı personel taşıyıcılar, hafif ve ağır tanklar da yeraldılar. Askeri araçlar geçerken bazı vatandaşlar karanfil attılar. Geçit töreni sırasında ayrıca askeri helikopterler uçuş yaptılar. Ancak bu provada jetler uçmadı.

İPTAL EDİLEN PROGRAMLAR..
Öte yandan, son günlerdeki terör olayları nedeniyle, Malatya’daki Cumhuriyet Bayramı kutlama programlarında bazı bölümler iptal edildi.

28 Ekim Pazar günü İnönü Kapalı Çarşısı üzerindeki Askeri Bando Konseri, aynı akşam Sabancı Kültür Sitesi’ndeki Cumhuriyet Konseri ile 29 Ekim Pazartesi akşamı Dede Korkut Parkı yanında yapılacak havai fişek gösterilerinin iptal edildiği bildirildi. 29 Ekim günü Kernek Meydanı’nda yapılacak bando konseri ise Hükümet Meydanı’na alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız