SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Hem Bayramlaştı, Hem Veda Etti

0
Güncellendi - 2017-06-26 20:26:45
Vali Hem Bayramlaştı, Hem Veda Etti
A- A+ PAYLAŞ

Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Vali Mustafa Toprak, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreninde, katılımcılara veda etti.

Bayramlaşma programında veda konuşması da yapan Vali Toprak, “Allah’a şükrediyoruz ki rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan'ı hep birlikte idrak ettik. Yine şükürler olsun ki mübarek Ramazan Bayramının sabahını da bulduk. Bir yılı bitirdiğim bu süre içerisinde arz-ı veda etmek içinde bunu bir vesile kılmış bulunuyorum.

21 Haziran’da çıkan Bakanlar Kurulu Kararnamesiyle Merkez Valiliği görevine atanmış bulunuyorum. Bir yıldır kıvanç içerisinde hizmet etmekte olduğum Malatya’dan ayrılma noktasında bulunuyorum. Şüphesiz ki ve özellikle belirtmek isterim ki devletimizin valisi, milletimizin hizmetkarı olarak görev yaptığım ve özellikle 30 yıllık meslek hayatımın son 15 yılının son 11 yılını valilik ve onun öncesindeki 6 yılını çeşitli bakanlıklarda danışmanlık ve genel sekreterlik, onun öncesinde de kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevinde bulunmanın şeref ve bahtiyarlığını yaşıyorum.

Bu süre içerisinde temel gayem devletimizin sağlamış olduğu imkanlar çerçevesinde hiçbir ayrım gözetmeksizin muhterem Malatya halkımıza ve daha önce de vali olarak görev yaptığım Çorum, Diyarbakır, İzmir ve burada bulunduğum Malatya halkımızın huzur, refah ve mutluluğunu; kamu düzeni ve güvenliğini muhafaza etmek, etkin ve verimli bir hizmet anlayışıyla ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmesini sağlamak için çalışmak olmuştur. Devlet millet için vardır anlayışını düstur edinerek bütün mesai arkadaşlarım, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve meslek örgütlerimiz esasında tüm Malatya dinamikleri ile birlikte uyum içerisinde çalıştık birikim ve tecrübelerinizi hep birlikte paylaştık. Adalet, şeffaflık, saygınlık ve güvenirlik gibi erdemler çerçevesinde devletimizin güler yüzü ve şefkat eliyle herkesi istisnasız her kesimi kucaklamak gayreti içinde olduk.

Ne saadettir ki kayısı diyarı Malatya’mızın değerli insanlarını daima devletimizin bekasına milletimizin birlik ve beraberliğine katkı sağlama azim ve kararlılığı içerisinde yanımızda gördük. Bu kadirşinaslıkları nedeniyle muhterem halkımıza ve tüm Malatya dinamiklerimize kalbi muhabbetlerimle şükranlarımı sunmayı en aziz bir borç bildiğimi ifade etmek istiyorum. İnanıyor ve asla şüphe duymuyorum ki siyaset, bürokrasi, kültür ve sanat alanlarında ülkemize birbirinden kıymetli isimler kazandıran Malatya’mız aynı zarafet, nezaket ve samimiyete sahip nice simalar yetiştirecek ve kadim birikimlerini necip Türk milletinin hizmetine sunacaktır.

Bu vesileyle şahsıma Malatya'da ve daha önce görev yaptığım yerlerde hizmet etme şansını ve teveccühünü veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanlarımıza, Gümrük ve Ticaret bakanımıza hükümetin bir üyesi olarak ve tüm devlet büyüklerine bana göstermiş oldukları teveccühten ve güvenden dolayı ve siz değerli halkımıza ve tüm Türkiye halkına hizmet etme fırsatı verdikleri için kendilerine müteşekkir olduğumu ve şükran duygularımla andığımı ifade etmek istiyorum.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde kadirşinas Malatya halkına, değerli Gümrük ve Ticaret bakanımıza, değerli milletvekillerimize ve birlikte uyum içerisinde çalıştığımız tüm Belediye Başkanlarımıza, Mülki, Adli ve Askeri Erkanımıza, Üniversitemize, Siyasi Partilerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Meslek Örgütlerimize, Basınımıza ez cümle Malatya’mızın tüm dinamiklerine haklarınızı helal etmeleriniz ümidiyle teşekkür ediyor, sağlık ve esenlikler diliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, arz-ı veda ediyorum,” diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Vali Mustafa Toprak’a Malatya halkı adına görev yaptığı süre içerisinde Malatya’ya verdiği emek ve hizmetler için teşekkür etti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • bilge (6 yıl önce)
    allah işini rast getirsin beyefendi kişilik zalime karşı dik devlet duruşu mazluma baba şefkati ......
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet akif Firat (6 yıl önce)
    Yolun açık olsun sayın valim senin allahın a gurban . Ayağına daş değmeye inşallah daha iyi yerlere ve görevlere gelirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan doğan (6 yıl önce)
    Bu tür görev değişiklikleri devlet geleneğinde normaldir valimiz mutlaka ilerde devletimize hizmete devam edecektir merkeze çekilmesi hizmetlere ara vermek anlamına da gelmez valimiz oturduğu koltuktan bir şeyler almayan bilakis o makama değer katan birisiydi makamlar bu aziz millete hizmet ve halkla bütünleşme yeridir sayın valide bunu yapmıştır .
    0
    0
    Yanıtla