SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali 'Hilton' Koğuşunda!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:19:04
Vali 'Hilton' Koğuşunda!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, Ankara'da müze haline getirilen Ulucanlar Cezaevi'ni ve ünlülerin konulduğu "Hilton" adı verilen koğuşunu gezdi.

Ankara Malatyalılar Derneği'nin, Malatya'da görev yapan Valileri biraraya getirdiği etkinlikle ilgili olarak Ankara'da bulunan Vali Şahin, gezi programı doğrultusunda Altındağ ilçesindeki Ulucanlar Cezaevi'ni de gezdi. Ulucanlar semtindeki şimdi müze haline getirilen birçok ünlünün kaldığı ve birçok idamın gerçekleştiği cezaevinde fondan verilen haykırma, bağırma, ağlama sesleri arasında koğuşları gezen Vali ve diğer konuklar, Bülent Ecevit, Cüneyt Arcayürek, Osman Bölükbaşı, Nazım Hikmet ve daha birçok ünlünün kaldığı, cezaevinin 'Hilton’ olarak isimlendirilen 9. ve 10.  koğuşlarında incelemelerde bulundu.

ALTINDAĞ'DA BAŞKANIN EV SAHİPLİĞİ..

İnsana ürperti veren sesler ve görüntüler arasında yaklaşık 1 saat süren cezaevi turuna ve Hamamönü semtindeki kentsel dönüşüm alanları gezintisine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ev sahipliği yaptı. Altındağ'da, gecekonduların yerine yapılan yeşil alanlar, kafeler, gezinti yerlerinin güzelliği adeta göz kamaştırdı. 

Gezintiye Vali Şahin ile birlikte Malatya’da görev yapmış olan Kutlu Aktaş, Oğuz Kağan Köksal, Saffet Arıkan Bedük, Mustafa Yıldırım, Osman Derya Kadıoğlu, Atilla Osman Çelebioğlu ve Ulvi Saran’ın yanında; halen Kırıkkale valisi olan hemşerimiz Ali Kolat ile emekli vali ve içişleri eski müsteşarı Galip Demirel, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ankara ve Gaziantep emniyet Müdürlüğü yapan hemşerimiz Ali Kalkan, Emekli Bürokrat Ertaç Önal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Şube Müdürü Doğan Yakut, Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Yakup Demir, Başkan Yardımcısı Battal Yıldız ve dernek üyeleri katıldılar.

ULUCANLAR CEZAEVİ..

Bu arada, Valilerin gezdiği, müze haline getirilen Ulucanlar Cezaevi ile ilgili oluşturulan internet sitesinde, cezaevi ile igili yazılanlar şöyle:

"Ulucanlar Cezaevi'nin yapılış tarihi, cumhuriyetin ilk yıllarına dayanıyor. 1925 yılında inşa edilen cezaevinin geçmişi, Türk siyasi hayatından kesitler sunuyor adeta. 

Ulucanlar Cezaevi sadece infazların değil, tanınmış mahkumları ile de tarihe ismini yazdırdı. Çok gazeteci girdi kapısından, çok şair… Bir çok yazarın, politikacının hatta sinemacının yolu geçti Ulucanlar'dan.

Farklı suçlardan pek çok mahkumun kaldığı Ulucanlar Cezaevi, Altındağ Belediyesi tarafından restore edildikten sonra müze olarak kapılarını Temmuz 2011 tarihinden itibaren ziyaretçilerine açtı. 

Açık kaldığı 81 yıl boyunca adı infazlarla, işkenceyle, acıyla anılan Ulucanlar Cezaevi, tüm bu gerçekleri ile bugün bambaşka bir görev üstleniyor. Yok saymak için değil, ders çıkarmak için, unutturmak için değil tekrar umut edebilmek için ağırlıyor

ziyaretçilerini… Birkaç yıl öncesine kadar sadece mahkumların girdiği Ulucanlar Cezaevi, tüm geçmişi ile artık yeni ziyaretçilerini misafir ediyor. 

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Ulucanlar Cezaevi Ankara için önemli bir simge. Burasının yıkılmasına izin veremezdik. Ankara'nın kültür ve turizm hayatına önemli bir eser kazandırdığımızı düşünüyorum" diyerek projeye verdiği önemi gözler önüne seriyor.

Ulucanlar Cezaevi üstlendiği yeni misyon ile birlikte özgünlüğünü de ziyaretçilerine fazlası ile hissettiriyor. Hangi köşesine giderseniz gidin, Ulucanlar Cezaevinde ziyaretçileri farklı bir anı, farklı bir hikaye, 81 yıllık bir tarih karşılıyor. Bütün yaşanmışlıkları ile birlikte şimdi bambaşka bir yüzle ziyaretçilerini ağırlayan Ulucanlar Cezaevi, bizleri Türkiye'nin yakın tarihi ile birlikte kendi içsel yolculuğumuza da çıkarıyor."

HABER-FOTO: Ertaç ÖNAL-Ankara

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız