SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali İlçe Stantlarını Ziyaret Etti

0
Güncellendi - 2017-10-14 00:13:16
Vali İlçe Stantlarını Ziyaret Etti
A- A+ PAYLAŞ

Vali Ali Kaban ‘Malatya Tanıtım Günleri’ kapsamında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde İlçe Kaymakamlıkları, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlıkları ve resmi kurum ve kuruluşlar tarafından açılan stantları ziyaret etti.

Vali Kaban, ilk olarak Malatya Valiliği standını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Levent İskenderoğlu’ndan stant hakkında bilgiler aldı.

Müdür Kılıç, Vali Kaban’a Kayısı ürünleri, Tandır ekmeği, Malatya Peyniri, Kayısı tatlısı, Kayısı çekirdeği unundan yapılan Malatya Kurabiyesi, Acılı ayran, Kayısı lokumu ve Arapgir’in reyhan şerbetini ziyaretçilere ikram ettiklerini ifade etti.

Müdür Vekili İskenderoğlu’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Malatya'nın tarihi ve kültürel tanıtımlarının bulunduğu CD, büroşür, kitapçık, harita vb. dökümanları ziyaretçilere verdiklerini belirtti.

Valilik standından sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, MABESEM ve MASKİ Genel Müdürlüğü standını ziyaret eden Vali Kaban yan yana kurulu bulunan İlçe Kaymakamlıkları ve Belediye Başkanlıkları stantlarını da ziyaret ederek Kaymakam ve Belediye Başkanlarına  ilçelerinin tanıtımına yapmış oldukları katkılarından dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Yeşilyurt Kaymakamlığı standını ziyaretinde davul zurna ve folklor ekibi tarafından karşılanan Vali Kaban davulcuya bahşiş verdi. Kaymakamlık standında ziyaretçilere ikram edilen bilik ekmeği, peynir ve kayısı tatlısından Vali Kaban’a ikram edildi. Belediye Standı görevlileri ile de görüşen Vali Kaban onlara da teşekkür ettikten sonra Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu standını ziyaret etti

Darende Kaymakamlığı standında Malatya eski Valisi Ulvi Saran ile karşılaşan Vali Kaban bir süre sohbet ettikten sonra Darende Belediye Başkanlığınca Darende yöresinden elde edilen kenger sakızı kendisine hediye etti.

Arapgir Kaymakamlığı ve Belediye standında Kaymakam ve Belediye Başkanı ile tarafından karşılanan Vali Kaban Arapgir Köhnü Üzümü, Arapgir Mor Reyhanı, Reyhan Çayı ve Leblebisinin tadına bakarak ziyaretçilere de mutlaka bunların tadına bakmalarını tavsiye ederek adeta bunların reklamını yaptı.

Akçadağ Kaymakamlığı ve Belediye standında Akçadağ Kömbesini inceleyen ve hakkında bilgi alan Vali Kaban bu kömbenin diğer kömbelerden farklı bir lezzeti olduğunu ifade etti.

Arguvan Kaymakamlığı ve Belediye standında kendisine ikram edilen kavunun tadına bakan Vali Kaban türküleri gibi Arguvan kavununda tadının çok güzel olduğunu söyledi.

Pütürge Kaymakamlığı ve Belediye standında Pütürge balının doğallığını ve tadını öven Kaymakam ve Belediye Başkanının isteği üzerine küçük bir kaşık alarak tadına baktı ve kendilerine hak verdi.

Hekimhan Kaymakamlığı ve Belediye standında ilçede çıkartılan maden numunelerini inceleyerek bilgi alan Vali Kaban alıçtan elde edilen sirke hakkında da bilgi aldıktan sonra ilçenin meşhur cevizini elinde kırarak tadına baktı.

Kale Kaymakamlığı ve Belediye standında ilçedeki kurslarda yapılan çini ürünlerini inceleyen ve Kaymakam ve Belediye Başkanından bilgi alan Vali Kaban Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce kayısıdan elde edilen kayısı çağlası turşu, reçeli, tarhanası, şekerleme ve kayısı çekirdeğinden imal edilen kahve ile diğer yan ürünler hakkında bilgi aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü standındaki incelemelerinin ardından Yazıhan Kaymakamlığı ve Belediye standında tura ekibi ile sohbet eden ve açılışta sergiledikleri oyun dolayısı ile kendilerini kutladı.

Kuluncak Kaymakamlığı ve Belediye standında Bakır ürünlerini inceleyen Vali Kaban’a Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili İskenderoğlu, Aslantepe höyüğü girişinde bulunan ve asıllarının Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenen heykelleri yapan sanatçı olduğu bilgisini verdi. Burada Malatyalı sanatçı Kemal Sunal’ın da heykelini yapmaya sanatçı Cengiz Göğebakan ile de sohbet eden Vali Kaban Doğanyol Kaymakamlığı ve Belediye standında ziyaretçilere ilçeye özgü organik çilek ikramı yapıldığını görünce bu mevsimde taze ve doğal olarak çilek ikram edilmesinden dolayı memnuniyetini belirtti.

Doğanşehir Kaymakamlığı ve Belediye standında kendisine fotoğrafının ve isminin yazılı olduğu porselen tabak hediye edilmesinden dolayı teşekkür ederek ilçelerde iş atölyeleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin düzenlemiş olduğu kurslardan çok güzel eserler yaratıldığını belirtti.

Son olarak ziyaret ettiği Battalgazi Kaymakamlığı ve Belediye standından Valilik standına geçerek burada görevli personele ilimizin tanıtımı ve ziyaretçilerin stantta iyi bir şekilde ağırlanmasında dolayı teşekkür ederek Atatürk Kültür Merkezi'nden ayrıldı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız