SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Kara Havacılık Alayı'nda

0
Güncellendi - 2016-10-06 18:55:17
Vali Kara Havacılık Alayı'nda
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, TSK'nın kara birliklerinde kullandığı çeşitli tip uçak, helikopter filolarını bünyesinde barındıran Malatya 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz’ında yer aldığı ziyarette Vali Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve askeri yetkililer tarafından karşılandı.

Vali Toprak, Alay Komutanlığı'nda Şeref Defterini imzaladıktan sonra aldığı brifingin ardından Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerinin bulunduğu alana geçerek burada da timlerin görev şartları ve teçhizatları hakkında bilgiler aldı.

Bu timlerde görev alacak personelin gönüllü subay ve astsubaylardan seçildiği, İzmir Çiğli’de bulunan 2. Ana Jet Üs Komutanlığında yer alan Muharebe Arama Kurtarma Eğitim Komutanlığı'nda bir yıl gibi bir sürede zor ve yorucu bir eğitimden geçirildiği ifade edilirken, subay ve astsubayların Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinden seçildiği bilgisi verildi.

Harita kullanma, yaz ve kış dağcılığı, kayak, askeri serbest paraşütle atlama, kurbağa adam, kaçma kurtulma ve hayatta kalma gibi konularda teorik ve uygulamalı bilgilerle donatılan tim personelinin bir yıllık eğitim süresinde tüm aşamaları başardığında 7 kişilik MAK timine kabul edildiği belirtildi.

Görevi sırasında düşman sahasına atlamak zorunda kalan pilotların sağ salim kurtarılması amacı ile eğitim alan personelin gerektiğinde sivil vatandaşlarında yardımına koştuğu belirtildi.

Vali Toprak ve beraberindekiler personelle görüşerek araç, gereç ve teçhizatları ile ilgili bilgi aldıktan sonra burada bulunan, arama kurtarma helikopteri, Atak helikopteri ile İnsanlı Keşif Uçağını da (İKU) inceleyerek onlar hakkında da bilgiler aldılar.

Vali Toprak ziyaretinin sonunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatansever kahraman askerleri ile bir kez daha büyük gurur duyduğunu, savunma sanayinin gelişimi ile milli üretim alanlarında önemli gelişmeler yaşandığını, Atak helikopterleri ile yerli İnsansız Hava Aracı (İHA) üretimlerinin bunlardan ikisi olduğunu dile getirerek bu özel birliğin tüm personelini kutladı. Vali, Tümgeneral Kocaoğlu ile Alay Komutanı ve diğer askeri personele teşekkür edip, görevlerinde başarılar dileyerek buradan ayrıldı.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

havacılık2

havacılık3

havacılık4

kr

kr1

havacılık5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız