SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Kemelek Hayatını Kaybetti

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:47:37
Vali Kemelek Hayatını Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde (TÖTM) bir süre önce karaciğer nakli olan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek (60), tedavi gördüğü organ nakli yoğum bakım ünitesinde sabaha karşı yaşamını yitirdi. 

Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Merkezi’nde , Zübeyir Kemelek'e kadavradan karaciğer nakli yapılmıştı. 

Tören Düzenlendi

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde karaciğer uyuşmazlığı nedeniyle vefat eden Vali Zübeyir Kemelek için Sivas’ta tören düzenlendi.

Türk bayrağına sarılı tabutu Malatya’dan ambulansla Sivas’a getirilen Vali Zübeyir Kemelek'in cenazesi, polislerin omuzları üzerinde Ulu Cami’ye getirildi. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası, Vali Kemelek’in cenazesi konvoy eşliğinde Sivas Valiliği önüne getirildi.

Burada düzenlenen tören, Vali Kemelek’in öz geçmişinin okunması ve saygı duruşu ile başladı. Tören sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Törende konuşan Sivas Vali Vekili Ömer Kalaylı, “Çok büyük bir kayıp vesilesi ile bir arada bulunuyoruz. Kıymetli Valimizi ebedi istirahatına uğurluyoruz” dedi.

Kuran’ı Kerim okunmasının ardından Vali Kemelek'in cenazesi dualar eşliğinde memleketi Çorum’un İskilip ilçesine gönderildi.

Vali Kemelek, yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Çorum’da toprağa verilecek.

Törene Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Malatya Valisi Vasip Şahin, Vali Kemelek’in oğlu Barış Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Kemelek'in Özgeçmişi

Zübeyir Kemelek, 1954 yılında Çorum İli İskilip ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu.

1981 Yılında Samsun Valiliği'nde Kaymakamlık stajına başladı. Bafra Kaymakamlık refikliği, Espiye Kaymakamlık Vekilliği görevlerinde bulundu. Sırasıyla, Şabanözü, Nazımiye, Iğdır Kaymakamlıkları'nda bulundu. 1990 yılında İçişleri Bakanlığı Şube Müdürlüğü'ne atandı.  İller İdaresi Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. 1999 yılında Kayseri Vali Yardımcısı olarak atandı. 2004 yılı ekim ayından itibaren Ümraniye Kaymakamlık görevini yürüttü.

30 Aralık 2005 tarihinde atandığı Osmaniye Valiliği görevini 24 Haziran 2009 tarihine kadar sürdüren Vali Kemelek, 11 Haziran 2009 tarihinde Tekirdağ Valiliği görevine atandı.

Son olarak 1 Ağustos 2012 tarihinde Sivas Valiliği'ne atanmıştı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız