SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali: ‘Kendinizi Gözden Geçirin’

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:50:42
Vali: ‘Kendinizi Gözden Geçirin’
A- A+ PAYLAŞ

Vali Vasip Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle toplantıda bir araya geldi.

“Bazı olumsuzluklar tespit ettim”

Vali Vasip Şahin, kentteki bazı kamu kurum ve kuruluşlar içinde yaptığı gözlemlerde disiplinsizlik dâhil bir takım olumsuzluklar tespit ettiğini belirterek, tüm memurların hiyerarşik ve memuriyetin getirdiği disiplin içinde çalışmalarını, kurum amirlerinin de bu konuda taviz vermemelerini istedi. Olumsuzluklar gördüğü kurumların kendilerini gözden geçirmelerini ve disipline etmelerini isteyen Vali Şahin, “Vatandaşların hizmet aksaması nedeniyle mağduriyet yaşamaması için aşamadığınız sorunları bize iletin” dedi. 

Vali Vasip Şahin, idarede birliğin sağlanması, işlerin gözden geçirilerek bir düzen içine sokulması, kurumlar arasında ahenkli çalışma koordinasyonunun sağlanması ve alınacak tedbirlerin görüşülmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya geldi.

Malatya Devlet Hastanesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya, kurum amirlerinin yanı sıra Vali Yardımcıları Ahmet Sait Kurnaz, Latif Memiş, Dr. Abdullah Abit Öztoprak, Abdül Kadir Duran ve Murat Çağrı Erdinç de katıldı. 

Toplantının başında Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şükrü Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yusuf Hızar, başında bulundukları kurumların 2013 yılı çalışmalarını içeren birer sunum yaptılar.

Validen ‘Kendinizi gözden geçirin’ uyarısı

Kurumların sunumunun ardından konuşan Vali Şahin, bazı kamu kuruluşlarında yaptığı gözlemler neticesinde, bir takım olumsuzluklar tespit ettiğini belirterek, tüm memurların hiyerarşik ve memuriyetin getirdiği disiplin içerisinde görevlerini yapmaları istedi. Vali Şahin, kurum amirlerini de bu konuda taviz vermemeleri için uyardı. Vali Şahin, bütün bu olumsuzluklara karşın bazı kurumların da kendi tecrübeleri ve tarihi geçmişleri ile çok iyi performans sergilediklerini kaydederek, bunu başaran kurumların yöneticilerine teşekkür etti. Olumsuzluklar gördüğü kurumların kendilerini gözden geçirmelerini ve disipline etmelerini isteyen Vali Şahin, kurumların çözemedikleri sorunları gerekirse kendilerine iletmelerini istedi. Şahin ayrıca, iletişim çağında yaşadığımızı da hatırlatarak, yazışmaların en kısa zamanda tamamlanması ve vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etti. 

“Hibelerden yararlanacağız”

Şahin toplantıda, İl özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin kapanması ile yatırımlar konusundaki imkânların ortadan kalktığını ancak bakanlıkların tahsis ettiği ödenekler, Avrupa Birliği Projeleri, DAP Projeleri, SODES Projeleri, Birleşmiş Milletler Projeleri gibi projelerden yararlanmaya devam edileceğini ve bu projelerin ilgilileri tarafından yakından takip edilerek azami seviyede bu projelerden yararlanılmasını istedi. 

Vali Şahin toplantının sonunda son günlerde Türkiye’nin gündeminde olan çocuk istismarı konusunda Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Sağlık Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük yetkililerinin yer alacağı bir komisyon oluşturulması ve çalışmaların bu hafta içerisinde başlaması talimatını verdi.

 Kaynak : www.yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız