SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Kızdı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 2009 yılının son il koordinasyon kurulu toplantısı yapılarak, yatırımlar ve çalışmalar ele alındı. Vali Ulvi Saran, toplantıya, kuruluş müdürlerinden yeterli katılım olmamasına tepki gösterdi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Vali Ulvi Saran'ın başkanlığında düzenlenen toplantıya, kaymakam, belediye başkanı, yatırımcı daire müdürleri ve ilgili kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda, 2009 yılında yapılan faaliyetlerle ilgili raporu Vali Yardımcısı Enver Erdem okudu. Vali Yardımcısı Erdem, özetle şunları söyledi:

"İlimizin 2009 yılı yatırım programında 8 sektörde toplam bin 161 adet proje yer almaktadır. Bu projelerin 163 adedi belediyelere aittir. Toplam bin 161 adet projenin 470'i tamamlandı, 381'i devam etmekte, 47'si ise ihale aşamasındadır. 263 projeye ise başlanılamadı. Yatırım projelerinin toplam tutarı 2 milyar 262 milyon 330 bin TL'dir. Yatırım projelerinin 2009 yılı ödeneği 270 milyon 778 bin TL olup, dönem sonu itibarıyla 149 milyon 493 TL harcama yapılarak, yüzde 55 oranda nakdi gerçekleşme sağlandı.

Yatırımcı kuruluşlar olarak Devlet Su İşleri 54 milyon 896 bin TL ile birinci, Devlet Haya Meydanları İşletmesi Malatya Meydan Müdürlüğü 38 milyon 327 bin TL ile ikinci ve Malatya Belediyesi 36 milyon TL ile üçüncü sırada yer almaktadır."

İl koordinasyon kurulu toplantısına genelde müdür vekili veya yardımcısı şeklinde katılım olmasına tepki gösteren Vali Saran, Malatya'da olup da katılmayan müdürlerin toplantıya çağrılmasını istedi. Yılda 3 kez yapılan toplantıya kurumların birinci derecede temsil olunması gerektiğini vurgulayan Vali Saran, kendisinin 1 Temmuz 2009 tarihinde Malatya'da göreve başlaması nedeniyle ilk il koordinasyon kurulu toplantısı olduğunu dile getirdi.

"KANALİZASON SUYU İLE SEBZE SULANMASININ HİÇBİR İZAHI OLAMAZ"
Battalgazi ilçesinde kanalizasyon borularının kırılarak sebze sulanma konusunu önümüzdeki sulama dönemine kadar kesinlikle çözmeleri gerektiğini aktaran Vali Ulvi Saran, "Buradaki sorunu çözmeliyiz. Bir yandan kanalizasyon suyu ile sulanan sebze ve ağaçlar, diğer yandan bu olmazsa kurumaya yüz tutacak ağaçlar var. Bu konuyu, Acil Eylem Planı çerçevesinde öncelikli çalışmalarımız arasına almalıyız. Sulama dönemine kadar buradaki sıkıntıyı çözmeliyiz. Sebzelerin kanalizasyon suyu ile sulanması kabul edilebilir mazeret değildir. Bu kabul edilmez bir faciadır. Bunun hiçbir izahı olamaz. Acil Eylem Planı çerçevesinde yeni kaymakamımızla birlikte bu sorunu çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra yatırımcı daire müdürleri kendi alanlarıyla ilgili çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgi aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız