SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Konağı'ndan Mezarlığa..

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:54:27
Vali Konağı'ndan Mezarlığa..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 30 Mart 2014 seçimleriyle birlikte, büyükşehir statüsü fiilen uygulamaya geçirilecek. Bu kapsamda, İl Özel İdaresi de lağvedilecek. Peki İl Özel İdaresi'nin,  yerel seçimler sonrasında kapanması nedeniyle mülkiyeti kendilerine ve Maliye Hazinesine ait binalar, arsalar, araziler, lojmanlar, dinlenme, spor ve sosyal tesis gibi yüzlerce fiziksel mekânın yanı sıra, 200’den fazla aracın yeni sahibi kim olacak?  

Kurulacak komisyon, özel idareye ait taşınır- taşınmazları kimlere verecek? İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı ve TBMM’de kabul edilen 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu, 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerden sonra yürürlüğe giriyor. Kanun gereği Malatya İl Özel İdaresi görev alanı büyükşehir belediyelerine devrediliyor. İl Genel Meclisi, 39 belde ve 495 köyün tüzel kişiliğinin iptal edilmesiyle milyar liralık mal varlıkları da ortada kalacak. Kanun, ayrıca, İl Özel İdarelerine ait borç ve alacakları ile taşınır ve taşınmazların Anakent Belediyeleri gibi ilgili kurumlara devir ve tasfiye işlemlerini yapmak üzere, şehirlerde vali yardımcısı başkanlığında komisyon kurulmasını öngörüyor. 

Merkezdeki fiziksel yapılar 

Özel İdaresinin lağvedilmesi ile birlikte kurulacak komisyon tarafından ilgili kurum ve kuruluşlara devredilecek fiziksel yapılar arasında, hizmet binaları, tarihi yapılar, spor tesisleri, sağlık ocakları gibi yapılar yer alıyor. 

2 Adet hizmet binası MAŞTİ Karşısı ve Ferhadiye Mahallesinde İl Genel Meclisi binası 

1 adet İş merkezi (içerisinde yüze yakın dükkan)

1 adet 2 Katlı otopark binası ve arsası (17 adet dükkan- açık oto garajı)

1 adet Vali Konağı

1 adet Sporcu Sosyal tesisi (Orduzu Pınarbaşı)

1 adet Futbol sahası (Orduzu Pınarbaşı)

1 Adet yüzme havuzu (Orduzu Pınarbaşı- Gençlik ve Spor Müdürlüğüne tahsisli) 

1 adet kır gazinosu ve fırını (Orduzu Pınarbaşı)

1 adet Şifalı su tesisi (İspendere)

1 adet şantiye binası (Beylerderesi mevkii)

1 adet Tarihi konak (İstanbulluoğlu Konağı)

1 adet Verem Savaş Dispanseri (Sağlık Müdürlüğüne tahsisli )

3 adet Sağlık Ocağı (Sağlık Müdürlüğüne tahsisli)

3 adet arsa (Orduzu Pınarbaşı) 

1 adet Mezarlık 

54 Lojman, (30’u Başharık, 18’i Şifa ve 6’sı da Ferhadiye mahallesinde)

8 adet arazi, (Mülkiyeti Hazineye ait- merkez Bahçebaşı, Sütlüce ve Keşolar köyünde) 

1 adet müze (Atatürk Evi)

Tekel Depoları (Mülkiyeti Hazineye ait) 

İlçelerdeki tesisler ve binalar 

13 ilçede bulunan hizmet binaları, bakımevleri, araziler, kaymakamlık ve memur lojmanları, sağılık Ocağı, Şehitlik Anıtı, spor sahaları gibi fiziksel yapıların yanı sıra ağ kafeslerde alabalık yetiştiriciliği ve avlak alanlarda avlanma gibi yüzler su kiralaması yapılan yerlerde ilgili kurumlara devredilecekler arasında yer alıyor.

Makine Parkı

Aralarında binek otomobil, minibüs, otobüs, iş makineleri, greyderler dozerler gibi İl Özel İdare araçlarda devredilecekler listesinde yer alıyor.

Binek Aracı (Otomobil-Pikap- Jip) 32

Minibüs 13

Kamyonet: 6

Otobüs: 4

Kamyon (Damperli-sabit kasalı) 45

Yol yapım greyderi: 24

Dozer: 17 

Ekskavatör- Beko Leader: 10

Yükleyici (Lastik tekerlekli- paletli) 11

Silindirler: (Vibrasyonlu- Asfalt yama)

Treyler Çekicisi: 3

Asfalt distribütörleri: 4

Asfalt bakım aracı: 3

Arazöz: 2

Akaryakıt Tankeri: 2 

Sondaj makinesi: 1

Diğer:  29 

HABER: Yaşar KARAASLAN, Malatya Hakimiyet Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız