SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Maden Sahalarını İnceledi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:37:19
Vali Maden Sahalarını İnceledi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, Hekimhan ilçesinde faaliyet gösteren madencilik firmaları yetkililerinden bilgi alarak, maden sahalarında ve köylerde incelemelerde bulundu.

Vali Şahin, ilk olarak beraberinde İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yrd. Ramazan Aytekin, Orta Anadolu Malatya IV. Bölge Müdürü Jeoloji Yüksek Mühendisi Yunus Ay, İl Genel Meclisi üyesi Nebi Yiğit’in katılımı ile Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda ilçe ve belde belediye başkanları ve madencilik firması yetkililerinin hazır bulunduğu toplantıya katıldı.

Toplantıda, Hekimhan Madencilik İ.A.Ş, Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Bilfer Madencilik ve Turizm A.Ş. yetkilileri faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Erdemir Madencilik’ten yapılan açıklamada bu güne kadar yapılan tesislerin yanı sıra metalizasyon tesisi ve pik demir üretim tesisi yapılacağı bununla da madenin çıkarıldığı alanda külçe haline getirilmesi işleminin Türkiye’de ilk kez Hekimhan’da gerçekleştirileceğini söyledi.

Erdemir Madencilik yetkilileri de şirketleri uhdesinde bulunan ve yatırım yapılması düşünülen Hasançelebi demir madeni rezerv itibariyle Türkiye’nin en büyük demir yatağı olduğunu bu sebepten burada yatırım yapılmasının ülke demir çelik sektörü için büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Toplantının ardından Hekimhan Belediyesi’ni ziyaret edip Başkan Mehmet Sait Özoğlu’ndan bilgi aldıktan sonra maden sahasına geçerek burada çalışmaları ve tesisleri yerinde inceleyen Vali Şahin, Aşağı Sazlıca Köyü’ne giderek burada vatandaşlarla sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Şahin, yol asfaltlama çalışmaları hakkında da bilgi aldıktan sonra cem evinde de incelemelerde bulunarak yapımı devam eden Meslek Yüksek Okulu inşaatına giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve Yukarı Selimli Köyü’ne geçti.

Kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Şahin, uzun bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Vali Şahin, özellikle bayanların köy yaşamında zorluklar çektiğini, onların emeklerinin küçümsenemeyeceğini dile getirerek kendilerine teşekkür etti.

Vali Şahin, Şehit Onbaşı Münir Kılıç’ın ailesini de ziyaret ettikten sonra sulama göletinde de incelemelerde bulundu.

Son olarak Güzelyurt Belediyesi’ni ziyaret eden ve Başkan Ali Seydi Millioğulları’ndan beldenin tarihi ve belediyenin yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şahin, ilçeden ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız