SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Malatyaspor'a da Veda Etti

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, Malatyaspor Kulübüne de veda ziyaretinde bulundu. İdari Tesislerde yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kadıoğlu, görevi süresince Malatyaspor ve Malatya sporu için tesisleşme yönünden yaptıklarını anlattı.

Malatyaspor yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Ali Cengiz, Vural Sarıcı, Murat Gümüş, Mahmut Cücemen, Mehmet Orhan, Cahit Özpınar ve Hakan Kodaman’ın hazır bulunduğu ziyarette konuşan Kadıoğlu, yöneticilerin bir bölümünün İstanbul’da bulunduğuna dikkat çekip, onlarla da “gönüllerinin beraber” olduğunu söyledi. 3 yıllık görev süresince her konuda olduğu gibi, Malatyaspor konusunda da gayret gösterdiklerini ve bunun bilhassa tesisleşme yönünde olduğunu anlatan Kadıoğlu şöyle devam etti:

“Mutlaka ihtiyaçlar bitmemiştir ama yapabileceğimin azamisini yaptığım kanaatindeyim. Keşke herkes benim kadar yapsaydı, Malatyaspor’u tesis yönünden iyi bir yerde görseydik. Gerek Malatyaspor, gerek altyapı için önceden tesisler yapılsaydı. 1. Ligde kalıcı olmak zor. Büyük maliyet gerektiriyor. Altyapı olmayınca dışarıdan futbolcu geliyor. Malatyaspor için yaptığı çalışmalardan dolayı sizlere ve İstanbul’daki yöneticilere teşekkür ediyorum. 2-3 yıldan beri aynı şeyleri söylüyorum: Ligde derece önemli değil. Düşmeyelim, yeterli. Ben görev süremde takımın düştüğünü görmedim. İnşallah siz de görmezsiniz, biz de duymayız.”

Kadıoğlu, göreve geldiğinde Malatyaspor’un ligi 5. bitirip UEFA Kupası’nda İsviçre’nin Basel takımıyla oynama hakkı elde ettiğini, bu dönem İnönü Stadı’nın kriterlere uygun olmadığını anımsattı. Özel İdarenin de desteğiyle, gece-gündüz çalışılıp stadın uygun hale getirildiğini ve UEFA denetçilerinden teşekkür aldıklarını belirten Kadıoğlu “Bunun canlı şahidi Ali (Cengiz) Bey’dir” dedi.

Antrenman sahası ihtiyacının ortaya çıkması sebebiyle Orduzu Pınarbaşı’nda çalışmaların başlatıldığını, 100 bin metreküp hafriyat yapıldığını ve bu süreçte Devlet Su İşleri ile Köy Hizmetleri’nin büyük katkıları olduğunu anlatan Vali, iki kurumun çalışanlarına teşekkür etti. Çalışmaların yapıldığı yerde, malın Hazine’ye, kullanım hakkının Orman Bakanlığı’na ait olması sebebiyle, hukuki sorunların bulunduğunu, gerekli girişimler sonucu arazinin İl Özel İdaresi’ne tahsis edildiğini anlatan Kadıoğlu, tesislerin bulunduğu yerin Malatyaspor’a kiraya verildiğini belirtip “Mal neredeyse Malatyaspor’un oldu gibi. Zaten Özel İdare’nin spora ve gençlere hizmet amacı vardır” dedi.

Malatyaspor’un antrenman sahası bitişiğinki hafriyat yapılan ve buradan toprak malzeme ile ilgili bir değerlendirme yapan Vali, “Bu toprakla gölet kıyısında 2 tane futbol sahası yapılabilir. Yazın burada olsam, aklımdan geçiyordu” dedi.

Futbol Federasyonu desteği, Karayolları ve Malatya Belediyesi’nin altyapı desteğiyle, Orduzu’da suni çim saha yapıldığını, buna İnönü Üniversitesi’nin yaptırdığı çim sahanın eklendiğini anımsatan Vali Kadıoğlu “Biz gençlikte düz toprağı bulsak nimet zannederdik. Spor Toto ve İddaa’dan kaynak sağlandı. Burada Alper Bey’in (Federasyon Bölge Müdürü Alper Talas) adını zikretmek lazım. Büyük emekleri var. 2 sahaya 480 milyar lira para aldık. Özel İdare’nin de katkısıyla biri bitti. İnşallah yazın normal çim sahalarda maçların oynandığını da göreceksiniz” dedi.

Elazığ istikameti yönünde atletizm kompleksi yapılacağını, 900 milyar lira ödeneğinin çıktığını ve paranın kasada olduğunu belirten Vali, sadece inşaat mevsiminin beklendiğini söyledi.

Malatya’ya ‘Kamp Eğitim Merkezi’ kurulması için Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in davet edildiğini ve Federasyonun bu projeye olumlu baktığını söyleyen Kadıoğlu, “5 yıldızlı otel kalitesinde, takımların kamp yapacağı, bölgeye hitap eden bir tesis olacak. Böyle bir tesisi gözünüzün önüne getirin. İnşallah bu düşüncelerden vazgeçilmez. İdare devamlıdır” dedi.

Kadıoğlu, görevinin son haftası Encümen’den suni çim sahanın ışıklandırma kararının çıktığını, keşfinin 62 milyar lira olduğunu ve TEDAŞ’ın ışıklandırmayı yapacağını sözlerine ekledi.

İlçelerde de çalışmalar yapıldığını söyleyen Kadıoğlu “Malatyaspor’a tesis yönünden hizmet ettik ama puan yönünden hizmet edemeyiz. O, futbolcu ve antrenörün gayretiyle olacak. Doğu’nun temsilcisinin ligde var olmasını diliyoruz. Bu duygularla, maçlarda görüşmek dileğiyle, şimdilik sizlere veda ediyorum. Hakkınızı helal edin” diyerek sözlerini tamamladı.

Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Orhan konuşmasında “Valimiz göreve başladığı günden beri ilgisini, desteğini hiç esirgememiştir. Hep yanımızda olmuştur. Kendisine müteşekkiriz. Birçok anılar paylaştık. İçimizden birisiydi. Dönem dönem bizlerden öngörülü oldu, ikaz etti, uyardı. Hiçbir maçımızı kaçırmadı. Deplasmanlarda birçok defa yanımızda gördük. Görev süresince Malatya tesisleşme yönünden büyük adımlar attı. İnönü Stadı UEFA kriterlerine uygun hale getirildi. Amatör spora katkılar sağladı. Biz, ayrıldı saymıyoruz. Kendisiyle hep beraber olacağız. Hizmetlerinden dolayı başkanımız Hikmet Tanrıverdi, yönetim kurulu ve camiamız adına şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

Daha sonra Vali Kadıoğlu’na üzerinde adının yazıldığı 44 numaralı Malatyaspor forması, atkı, rozet ve İnönü Stadı’nda çekilmiş fotoğrafının yer aldığı bir tablo hediye edildi.

Vali, bu sırada, Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin kulübe büyük hizmetleri bulunduğunu belirtip, 2004 yılı kongrede yaşanan kriz sonrası Başkan'ın göreve dönmesi için yoğun çaba harcadığını söyledi.

Vali, kulüp binasından çıkışında yöneticiler ve Malatyaspor PAF takımı teknik kadrosu ile oyuncuları tarafından uğurlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız