SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Moral Verdi

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Ödül Sürecinde Türkiye finaline kalan Malatya Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi "Proje Fabrikası" İyileştirme Ekibi Üyeleri Vali Ulvi Saran'ı ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü TKY İl Formatörü Avni Seçkin, Okul Müdürü Fevzi Alpay ve İyileştirme Ekibi üyeleri, Vali Saran'a gerçekleştirdikleri ziyarette saha ziyareti ve iyileştirme ekibinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

9 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleşecek olan saha ziyareti ve ilde yürütülen ödül süreciyle ilgili olarak Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik bilgi verdi.

Abik konuşmalarında; "Bakanlığımız tarafından, her derecedeki okul ve kurumlarda 1999'dan bu yana Toplam Kalite Yönetimi Uygulamalarına dayanan "Stratejik Yönetim" anlayışı yerleştirilmeye çalışılmaktadır. Konunun önemine dikkat çekmek ve uygulamayı hızlandırmak için 2005 yılında "TKY Uygulamaları Ödül Yönergesi" yayımlandı. TKY Uygulamaları Ödül Yönergesi" ile her yıl sürdürülen ödül süreci "okul/kurum" ve "ekip" olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilmektedir. Okul/Kurum ve Ekip kategorilerine ait raporlar, ödül değerlendirme sürecinde, uluslararası nitelik taşıyan "Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı" (EFQM) Mükemmellik Modeli kriterleri kullanılmaktadır.
Paylaşımcı yönetim anlayışı ve işbirliğine dayalı bir çalışma sistemi içerisinde yürütülen Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları, sürekli gelişimin de teminatıdır. Süreç odaklı bir yaklaşım benimsendiğinden, "Kalite Her Yerdedir" ve "Kaliteden Herkes Sorumludur" denilmektedir. Toplam Kalite anlayışının en anlamlı ifadesi, ortak akılla hareket etmektir. Ben yerine biz varız diyebilmek, Toplam Kalite Yönetiminin temel felsefesidir"ifadelerini kullandı.

"ŞKÖ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bu sorumluluk anlayışı ile hareket eden, katılımcı yönetim anlayışıyla gelişmeyi hedef edinmiş olan bu okullarımızdan bir tanesidir"diyen Abik, konuşmasını şöyle tamamladı:

"2010/2011 Yılı ödül süreci Milli Eğitim Bakanlığının 2010/44 sayılı Genelgesinde belirlenen takvime uygun olarak, ilçe ve il düzeyinde geçekleştirilmiştir. Buna göre dereceye giren okul ve ekipler belirlenerek ilçe ve il düzeyinde ödüllendirmeler gerçekleştirilmiştir.

İl birincisi seçilen Okul/Kurum ve Ekip raporları Bakanlığımıza gönderilmiş, buradaki değerlendirme neticesinde; Merkez / ŞKÖ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine ait Proje Fabrikası İyileştirme Ekibi raporu Türkiye finaline yani saha ziyaretine kalmıştır. Okulumuza 9 Mayıs'ta saha ziyareti gerçekleştirilecektir."

Vali Saran da konuşmasında, "Okulumuzu tebrik ediyorum. Projelerde göstermiş olduğu başarılarla ilimizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. TKY Uygulamaları ile kurumlar iç ve dış paydaşlarla ortak hareket ederek, kurumun gelişimine katkı sağlayan katılımcı bir yönetim anlayışını benimsemektedirler. Bu konuda okulumuzun stratejik yönetim anlayışını mevzuat çerçevesinde gerçekleştirmeye çalışmasından dolayı tebrik eder, değerlendirme sürecinde başarılar dilerim" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız