SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Onlara, Onlar Valiye..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, Vali Ulvi Saran'ın bir çalışmayla ilgili 'hukuka aykırıdır' şeklindeki itirazını tekrar görüşüp, aynı kararı alarak Vali'ye gönderdi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Nisan ayı ikinci toplantısını Naci Şavata başkanlığında gerçekleştiren İl Genel Meclisi gündemindeki maddeleri ele aldı.

İl Genel Meclisi'nin aldığı karar gereği, İl Özel İdaresi'nin araçlarının bir yörede toplu olarak çalışmasına kararının hukuka aykırı olduğunu bildiren Vali Saran'ın yazısı görüşüldü.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, kanun gereği 'İl Genel Meclisi, stratejik plan ve yatırımlar ile çalışma programını belirler' ibaresinden yola çıkarak İl Özel İdaresi'nin araçlarının bir yörede toplu olarak çalışmasına kararının alındığını ifade etti. Şavata, İl Özel İdaresi'nin araçlarının bir yörede toplu olarak çalışmasından da herkesin memnun olduğunu vurguladı.
İl Genel Meclisi, Vali Saran'ın yazısını karar alıp tekrar Vali Ulvi Saran'a gönderdi.

Bu arada, toplantıda, dünkü İl Genel Meclisi toplantısında İl Özel İdaresi'nin ilanlarının yerel gazetede yayınlanma kısıtlanması konusunun yanlış anlaşıldığını dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "Biz zaten temenni şekilde karar alırız. Yerel gazetelere hangi ilanın ne kadar verileceğine biz karar alamayız. Alsak dahi, temenni niteliğinde olur. Bir yanlış anlaşılma var" ifadelerini kullandı.

Bu konuda rapor hazırlayan ilgili komisyonun ise, "Bir hizmet ihalesi diyelim ki, bin 200 TL ise, gazete ilan ücreti 800 TL tutmuş. Yani, böyle küçük hizmet alımları değil de büyük hizmet alımları resmi ilan olarak yerel gazetelerde yayınlanmalıdır" şeklinde rapor hazırladığı öğrenildi.

Diğer yandan, organize sanayi bölgesindeki arıtma tesisinden çıkan suyun çevreye verdiği zararla ilgili i komisyonun rapor hazırladığı, ancak yetkililerin arıtma tesisinin kapasitesini arttırmak için ihale yapılacağını açıklamasından sonra sorunun çözüleceğinin bildirildiği ifade edildi.

Toplantının sonunda ise, Akçadağ ilçesine yapılacak olan Meslek Yüksek Okulu için, İl Özel İdaresi'ne ait yerin İnönü Üniversitesi'ne devir edilmesi konusu da kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Pütürge ilçesine meteoroloji gözlem istasyonu yapılmasına da karar verilirken, meteoroloji'nin şu anda 4 yerde gözlem istasyonu olduğu, Malatya'da meteoroloji gözlem istasyonunun 7'ye çıkarılmasının planlandığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız