SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Şahin, Kanyonu İnceledi

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:16:29
Vali Şahin, Kanyonu İnceledi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya’nın Hekimhan İlçesi Girmana beldesini ziyaret ederek Saklı Cennet Girmana Kanyonu ve rafting alanında incelemelerde bulundu.

Vali Şahin, beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İl Jandarma Komutanı J. Kur. Albay Hasan Aksoy ve İl Emniyet Müdürü Nuri Uluayak ile birlikte ilk olarak Saklı Cennet Girmana Kanyonu ve rafting alanına gitti. Burada İlçe Kaymakamı Mesut Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Belediye Başkanı Kaya Akgül, yetkililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Vali Şahin, Girmana Kanyonu’nda Başkan Akgül ve Başkan Şavata’dan bu güne kadar yapılan çalışmalar ile kanyonun son durumu hakkında bilgi aldı. Kanyonda piknik amaçlı kamelyaların, içme suyu tesisatlarının, WC ve duş kabinlerinin, gezi yollarının, tırmanma merdivenlerinin, çevre düzenlemelerinin ve ulaşım yollarının yapıldığı bilgisini alarak belde ile kanyon arası yolunda asfalt yapılması ile ziyaretçilere eşsiz doğa güzelliğinin daha iyi şartlarda sunulacağını belirtildi.

Başkan Akgül, “Tüm Girmana halkı olarak, bu güne kadar başta valilerimiz olmak üzere mülki amirlerimiz ve daire müdürlerimiz bizlere her türlü desteği verdiler, kendilerine sonsuz minnet ve teşekkürlerimizi iletiriz” dedi.

Vali Şahin, kanyondaki incelemelerinin ardından emeği geçen herkese teşekkür edip, Malatya’ya çok güzel bir turizm alanının kazandırıldığını belirterek, Hekimhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfınca Girmana Beldesi Hüyücek Mahallesi’nde yaşayan ve maddi durumu iyi olmadığından göçük bir evde yaşayan ve dört yıl önce köy koruyucusu olan kocasını kalp krizi nedeniyle kaybeden 2 çocuk annesi Zöhre Akgül’ü ziyaret etti. Zöhre Akgül’e taziyelerini ileten Vali Şahin, herhangi bir ihtiyaçları veya sorunları olup olmadığını sorarak herhangi bir ihtiyaç veya sorunları olduğu taktirde ilçe kaymakamlığı veya valiliğe müracaat etmesini ifade etti. Vali Şahin, göçük durumda olan evinde tehlike arz etmesi nedeni ile yıkılması için yetkililere talimat verdi.

Malatya Orman İşletme Müdürü Ramazan Karaca ise beldede Orman İşletme Müdürlüğünce, kanyon piknik alanında 8 Hektarlık alanda 4 bin 250, kanyon karşısındaki 220 hektarlık alanda 100 bin ve belde etrafındaki 700 hektarlık alanda da 421 bin çeşitli cinste ve 3-4 yaşında çam fidanlarının dikiminin devam ettiği bilgisini verdi.

Malatya’nın büyük şehir olması nedeniyle önümüzdeki günlerde faaliyetini sonlandıracak olan Girmana Belediyesi’ne de uğrayarak burada Kocaözü Belediye Başkanı Gani Karaca ve Kurşunlu Belediye Başkanı Necati Benli’nin de katıldığı sohbet toplantısına katılan Vali Şahin, görev süreleri tamamlanacak İl Genel Meclisi Başkanlığı, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Belde Belediye Başkanlıklarının yetkilileri ve çalışanlarına bir kez daha bu güne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirip beldeden ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız