SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Saran'a Ziyaret

A- A+ PAYLAŞ

Vali Ulvi Saran'ı ziyaret eden Malatya Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, gerçekleştirdikleri projeleri anlattılar.

 Rotary Kulübü'nün geçmiş dönem başkanı Hamdi Özcan, Pakistan'da gerçekleşen sel felaketi nedeni ile evsiz kalan insanlara Pakistan'da Türk Kızılay’ı aracılığı ile 3 adet Mevlana Evi yaptırdıklarını belirtti. "Malatya Okuyor" Kampanyasına destek olmak için 2 bin 500'den fazla kitabın toplandığını ifade eden Özcan, kitapların dağıtıldığını söyleyerek,13 üniversite öğrencisine karşılıksız öğrenim bursu verdiklerini, engellilerle, şehit aileleri ile ortak projeler gerçekleştirdiklerini, yurt dışına gençleri gönderdiklerini ve yabancı gençleri ağırladıklarını anlattı.

Malatya Ağaçlandırma Kampanyası’na yaptıkları maddi katkının banka makbuzunu Vali Saran'a sunan Özcan, "Yapılan yardımla Beydağlarında binden fazla ağaç dikilebilecek. Bir sivil toplum örgütü olarak Malatya Beydağları'nda sürdürülen ağaçlandırma kampanyası takdire şayandır. Çünkü gerçekleştirilen proje kayaları oyarak yoğun emek isteyen bir uygulamadır" dedi.

Malatya Rotary Kulübü Dönem Başkanı Prof. Dr. Ali Güneş ise ilköğretim okullarında su temalı resim yarışması yapmak istediklerini, bu şekilde öğrencilerde suyun doğru, sağlıklı ve tasarruflu kullanılması konusunda bilinç oluşturmayı amaçladıklarını iletti.

Güneş, ayrıca bu yıl Battalgazi ilçesini proje alanı olarak belirlediklerini, burada okullarda göz kırma kusurlarının belirlenmesi çalışması, çevre temizliği, hijyen, sigara, gibi konularda çeşitli projeler yürüteceklerini ve kulüplerinin ise sigarasız kulüp olması için çaba sarf edeceklerini söyledi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız