SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali ''Suçlu Cezasız Kalmayacak..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, 0-6 Yaş Çocuk Yuvası’nda yaşanan olayların utanç verici olduğunu belirterek, idari soruşturma kapsamında 5 kişinin açığa alındığını, 3’ü temizlik şirketi görevlisi olmak üzere toplam 5 kişinin de savcılık tarafından adli soruşturma kapsamında gözaltına alındığını belirtti.

Vali Osman Derya Kadıoğlu, düzenlediği basın toplantısında 0-6 Yaş Grubu’nda yaşanan üzüntü verici görüntülerin tek kelime ile utanç verici ve iğrenç olduğunu belirterek,“ Bunu yapan insan olamaz. 2 gün önce olayı televizyon programının jeneriğinden duyunca gerekli idari soruşturmaya başladık. Soruşturma kapsamında Sosyal Hizmetler İl Müdürü, 0-6 yaş Grubu Çocuk Yuvası Müdürü ile 2 hemşire ve 1 hizmetli açığa alınmış durumda. Ayrıca hizmet alımında temizlik şirketi personeli olan 3 bayanda şirket tarafından işten çıkartılmış bulunuyorlar. Soruşturma sürüyor, suçlular cezasız kalmayacaktır. Bir daha söyle olayların olmaması içinde çaba göstermemiz gerekmektedir” dedi.

Bu arada, açığa alınan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler’in yerine geçici olarak Valilik tarafından Sağlık İl müdürlüğü’nde görevli Dr.Suat Yalçınsoy atandı.

Sağlık İl Müdürü Dr Sezai Demirel, olayın ardından Devlet Hastahanesi’nde bir psikolog ile bir psikiyatristin çocuk yuvasına gönderildiğini, doktorların 3 gün görev yapacaklarını, gerekirse bu sürenin daha da artabileceğini belirtti. Demirel, ayrıca genel sağılık taramasının da yapılacağını belirtti.

Açığa alınan 5 kişinin Sosyal Hizmetler İl müdürü Yakup Güler, 0-6 Yaş Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Yıldız, hemşireler Sıtkiye Baran ve Zerrin Kara ile hizmetli Naciye Tutal olduğu öğrenildi.

Suç işleyenin cezasını çekeceğini söyleyen Vali Kadıoğlu, "Suçluların ceza alması için takipçi olacağız. Konu yargıya intikal etmiştir. Fazla bir şey söylemek istemiyorum. Sizler de bizler de takip edeceğiz. Yuvada bir daha böyle şeyler olmaması için de tedbir alacağız. Görüntü çekip televizyona veren kişi, bize görüntüyü getirseydi ödüllendirirdik. Çeken ve bizleri haberdar etmeyen de bence suçludur" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız