SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Suriyelilerle İftar Yaptı

0
Güncellendi - 2017-06-15 20:39:40
Vali Suriyelilerle İftar Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, eşi Av. Selime Toprak ile birlikte Malatya Beydağı Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli aileler ile iftarda buluştu.

İftar programına Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Türker ve çok sayıda Suriyeli aile katıldı.

Vali Toprak, “Bugün Malatya'da Malatya Beydağı Konaklama Tesislerinde Suriye'den gelen vatandaşlarımızla, bize sığınan, bizim milletimizin, devletimizin yardımlarıyla burada, bu merkezde kalan kardeşlerimizle bir araya gelerek Ramazan ayının o bereketli mübarek rahmet ayının güzelliklerini buradaki kardeşlerimize de hissettirmek istedik

Dolayısıyla burada 10 100 kişi kalıyor, bin 800 kişiyi kapsayacak şekilde, tüm temsilcileri de içerecek şekilde bir iftar yemeğini Suriyeli kardeşlerimizle birlikte gerçekleştirdik.

Türkiye Cumhuriyeti devletimize sığınan üç buçuk milyona yakın Suriyelinin bir kısmı Malatya'da. Bu Tesislerde 10 100 kişi, yine Malatya ilinin değişik yerlerinde 10 000 kişi olmak üzere toplam 20 100 Suriyeli kardeşimiz Malatya'da kalıyor. Özellikle burada, bu konteyner kentte her türlü alt yapısı tamamlanmış eğitimden sağlığa, kültür ve sosyal işler de dahil olmak üzere güzellikler içerisinde tüm Suriyeli kardeşlerimiz mutlu ve mesut bir şekilde yaşıyor.

Bir taraftan da yine bir meslek sahibi olmak için belli sınırlar içerisinde dışarıya gidip geliyorlar, çalışıyorlar, bayanlar için burada değişik kurslar düzenleniyor.

Dolayısıyla ülkemize sığınan kendi ülkelerindeki Savaş, kargaşa, iç olaylar nedeniyle, oradaki vahşet ve sıkıntılar nedeniyle, Suriye'de gerçekleştirilen o sıkıntılı durumlar nedeniyle burada bize sığınan kardeşlerimize de biz kendi evlerindeki gibi hissedecek şekilde her türlü katkıyı vermeye devam ediyoruz.

Bugün de Ramazan ayının bu güzelliği ile birlikte iftar programında bir kez daha bu kardeşlerimizle bir araya geldik. Hakikaten de zaman zaman geliyoruz, burada onların sıkıntılarını dinliyoruz, dertlerini dinliyoruz, yapabileceğimiz katkılar konusunda katkı sağlamaya çalışıyoruz ama şunu ifade etmek istiyorum ki Türkiye'de yerleşik olarak iyi bir şekilde yönetilen en güzel kamplardan, en güzel yerleşim birimlerinden biri burası. Burada kalan Suriyeli vatandaşlarımızın Mahalle Muhtarı dediğimiz temsilcileri var, onlar aracılığı ile de sorun ve taleplerini iletebiliyorlar.

Güzel bir diyalog içerisinde öğrencilerimizin, gençlerimizin burada kaldıkları süre içerisinde, memleketlerine gittiklerinde iyi bir eğitim almış olmaları adına, kendi ülkelerine gittiklerinde bir yabancılaşma olmaması adına gerek Milli Eğitim Bakanlığımızın gerekse de burada Suriye'den gelen öğretmen arkadaşlarımızdan seçilen öğretmenlerimizin de katkısıyla çocuklar özel bir ihtimam içerisinde eğitimlerine devam ediyor.

Biz de bugün buraya geldik, mutlu olduk bu vesile ile herkese çok teşekkür ediyoruz, sağolsunlar.”dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • servis (6 yıl önce)
    ALLAH oruçlarınızı kabul eylesin. Bu Mübarek Ramazan Ayında Dünyada Böyle Tablolar Görmek Orada Olmasak Bile İçimizi Isıtıyor.
    0
    0
    Yanıtla