SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Tarihi Yapılarda İnceleme Yaptı

0
Güncellendi - 2020-08-26 02:53:01
Vali Tarihi Yapılarda İnceleme Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait restorasyonu yapılan ve devam eden tarihi yapı, eserlerle ilgili incelemelerde bulundu.

Yeni Camii (Hacı Yusuf Taş Camisi) ile Battalgazi ilçesinde bulunan Namazgâh, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Miralay Şah Alibey (Alacakapı) Mescidi, Melik Sunullah Mescidi (Vaiz Baba Ocağı) ve Minaresi, Ulu Camii, Karahan Camii, Beşkardeşler (Şahabiye –İ Kübra Medresesi), Akminare Camii, Toptaş Camii, Sütlü Minare, Kanlı Kümbet'de incelenenlerde bulunarak Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Baruş, “Battalgazi, tarihi ve çok fazla olan bir ilçemiz. Vakıflar Bölge Müdürümüzle tarihi yapı eser ve alanların restorasyon dökümü inceledik. Atalarımızın bize bırakmış olduğu tarihi mirasımızın orijinalliği ve eski doğal hali ile tarihi şahsiyetine kavuşturulması için Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ekipleriyle beraber devam ettiriyorlar. Bu gün yaptığımız incelemelerde bu çalışmaları değerlendirdik ”dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız