SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Toprak; "15 Temmuz Bize Çok Şey Öğretti"

0
Güncellendi - 2017-03-07 15:39:16
Vali Toprak;
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Mustafa Toprak,  Doğanşehir Kaymakamlığı mülki idari sınırları içerisinde görevlendirilecek olan 114 güvenlik korucusunun eğitimlerini yerinde inceleyerek brifing aldı. Güvenlik Korucularının eğitim aldığı Doğanşehir Jandarma Komutanlığında İlçe Kaymakamı Memiş İnan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı J.Asb.Kd.Bşçvş. Suat Alvur, İlçe Emniyet Müdürü v. Melik Bincil, Jandarma Personeli ve Güvenlik Korucuları tarafından karşılandı.

İlçe Jandarma Komutanı J.Asb.Kd.Bşçvş. Alvur komutasındaki Güvenlik Korucularını selamlayan Vali Toprak koruculara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

Vali Toprak, ”Yeni görevinizin hakkınızda hayırlı olmasını diliyorum, Devletimiz için, Milletimiz için, Vatanımız için, Aileleriniz için hayırlı ve uğurlu olsun. Kutlu bir yürüyüşe çıktınız, ülkemizin bağımsızlığı, bekası, Milletimizin emniyet ve asayişini sağlamak noktasında tüm Güvenlik Korucusu arkadaşlarımız yeni dizaynla iyi bir eğitim alarak görevlerini ifa edeceklerdir. İl Jandarma Komutanlığımıza, İlçe Jandarma Komutanlığımıza ve eğitiminiz noktasında sizlere katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz devletimizin birliği, beraberliği, bayrağımızın tekliği, vatanımız, milletimiz için hep birlikte and içtik, bu kutlu yolda ilçemizde meydana gelebilecek olaylarda kanunun tanımladığı ölçüler içerisinde Güvenlik korucuları olarak görevinizi yerine getireceksiniz.

Hükümetimize ve Bakanımıza teşekkür ediyoruz, Geçici Köy Korucusu tanımlamasını ortadan kaldırarak güvenin ve sorumluluğun bir gereği olarak sizlerin daha iyi şartlarda eğitim alarak hem mahallemize, hem ilçemize hem de gerektiğinde gerekli yerlerde görev yapmanız için yeni bir düzenleme yaptı. Vatanımızın ve milletimizin güzelliklerine, devlete ve millete, vatandaşlarımıza kastedecek hainlere karşı hep birlikte donanımlı olarak gitmek üzere bu alt yapıyı hazırlamış oldu.

Şüphesiz ki 15 Temmuz bize çok şey öğretti. 15 Temmuzda içeriden ve dışarıdan tüm hainlerin herhangi bir zamanda ülkemizin bekasını ortadan kaldırabilecek, iç savaş ortamına sürükleyebilecek ihaneti yapabileceklerini içeriden ve dışarıdan destekçileriyle gösterdi. Tüm dinamiklerimizle birlikte, milletimizin gücü ile birlikte, silahlı Kuvvetlerimiz, Emniyetimiz, Jandarmamız, Güvenlik Korucularımızda dâhil olmak üzere içimizdeki ihanetçileri dışarıya atmak suretiyle elbirliği ile gayret içerisinde bunu önlemiş olduk.  Bundan böylede sizler almış olduğunuz bu eğitimler çerçevesinde bir taraftan bulunduğunuz noktada, bir taraftan İlçe Jandarma Komutanlığımız ve Kaymakamlığımız tarafından sizlere verilecek her bir görevi 24 saat kesintisiz olarak yine milletimizin emniyeti, asayişi için, düzene karşı oluşabilecek her türlü olumsuzluklara karşı görevinizi iyi bir şekilde ifa edeceksiniz.” dedi.

Vali Toprak, Güvenlik korucularının  'Her şey vatan için' diye yürüyüş kararları sayarak geçişini izledi ve yanındakilerle birlikte onları selamladıktan sonra Komutanlık Şeref Defterini imzalayarak Jandarma sorumluluk bölgesindeki Asayiş konuları ve Güvenlik Korucularının eğitimleri hakkında brifing aldı.

Brifingde, 15 gün sürecek olan eğitim çerçevesinde silahlı ve silahsız eğitim verildiği, silahların tanıtımı, kullanımı ve bakımı hakkında Korucuların bilgilendirildiği, Anayasa ve kanunlardan insan haklarına, Atatürk İlke ve İnkılaplarından etik kurallarına kadar değişik konularda eğitimlerinin sağlandığı bilgisi verildi.

Müftüler Toplantısı

İl Müftüsü Ümit Çimen'in başkanlığında her ay düzenli olarak gerçekleştirilen ilçe Müftüleri toplantısına Malatya Valisi Mustafa Toprak’ta katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Hac ve Umre Eğitim  Daire  Başkanı Dr.Fatih Kurt ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Palak’ında yer aldığı toplantıya Vali Toprak’ın yanı sıra Kale İlçe Belediye Başkanı Cemal Akdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz ile İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal'da katıldı.

Toplantıda İl ve İlçe Müftülüklerince yürütülen hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesinin sağlanması, mevzuatla ilgili genel konuların istişare edilmesi, hizmetlerde metot ve görüş birliğinin sağlanması, vaaz, irşat ve rehberlik faaliyetlerinin düzenlenmesi konuları görüşüldü.

Camilerde gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili görüş alış verişinde bulunulurken cami ve Kur'an kurslarında yürütülen hizmetlerle ilgili yapılan denetimlerin, vatandaşlara yönelik sosyal çalışmaların planlanması ve yapılan faaliyetlerin sonuçlarının değerlendirilmesi gibi konularda ele alındı.

Vali Toprak, “Din hizmetlerinin vatandaşlarımıza yaygın bir şekilde, hissedilebilir bir şekilde ulaştırılabilmesi adına nasıl bir bakış içermesi gerektiğini sizlerin yaklaşımlarınıza ilave olarak ifade ediyoruz. Bütün çalışmalarınız için çok teşekkür ediyorum. Din hizmetleri kişiler değişse de davam ediyor, şu anda değişiklikler var, atamalar var, ister vaiz baksın ister başka kadrodaki başka bir arkadaşımız baksın bu noktada özellikle istirhamım vatandaşlarımıza dokunabilmek, vatandaşlarımız dini bilgilerini ve ihtiyaçlarını camii imam hatipleri, müezzin kayyumlar başta olmak üzere müftülüklerimiz aracılığı ile almalıdır

.

Bu nokta da vatandaşlarımıza dokunalım. Denetim esastır, sabah namazları da dâhil olmak üzere tüm namaz vakitlerinde müftülerimizin, vaizlerimizin, arkadaşlarımızın vatandaşlarımızla birlikte olmaları, onlara dokunabilmeleri önemlidir.

Özellikle din görevlilerimize, arkadaşlarımıza desteklerimizi ortaya çıkarabilmek adına hem camide cem olmak, buluşmak, buluşma yerinde olmak adına hakikaten vatandaşlarımızın da hissiyatını alabilmek, onlara destek verebilmek adına cami ziyaretlerimizi eksik etmeyelim.

Temizlik, tertip, düzen zaten olması gereken işler, Camilerimizde beş vakit namazımızı kılıyoruz, ibadetlerimizi yerine getiriyoruz, Diyanet İşleri Başkanlığımız yeni sistemde camileri hayatın yaşanır noktaları haline getirme uygulaması var dolayısı ile sizlerinde buna uymanızı istiyoruz.

Ezan okunuyor, namaz kılınıyor ve herkes dağılıp gidiyor. Orada namaz öncesinde ve sonrasında hem din ve diyanetin öğretilmesi, İnancımızın temel taşı ve direği olan Kuran-ı Kerim’in öğretilmesi ve okunması esastır. Duaların ve Kuran-ı Kerim’in öğretilmesi ve okunması hususuna özel bir önem vermeliyiz ve bunu yayabilmeliyiz.

Cami din görevlilerimizin bu konularda dikkatini özenini özellikle istirham edelim ve bunları denetleyelim. Cami din görevlilerimize vatandaşlara karşı tatlı dilli, güler yüzlü, rehberlik edecek, yönlendirecek, istikamet verecek, onları toplumla buluşturacak, eksikliklerini gördüğünde onları tamamlayacak şekilde bir bakışı getirmemiz lazım.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız