SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Toprak ile Huduti Arasında Ne Yaşandı?

0
Güncellendi - 2016-07-27 01:10:08
Vali Toprak ile Huduti Arasında Ne Yaşandı?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Mustafa Toprak ile Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti arasında 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece neler yaşandı?

Vali Toprak, FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz akşamı 2. Ordu Komutanlığı Karargahı’nda yaşananları anlattı.

Darbe girişiminin olduğu gece 23.00’da Valilik binasında acil toplandıklarını anlatan Toprak, “Olay Türkiye'de 22.00 civarında hissediliyor. Ne olduğu 23.00 gibi üç aşağı beş yukarı şekilleniyor. Başında beri takip ediyorduk ama harekat merkezine geçmemiz, arkadaşlarla bir araya gelmemiz 23.00 civarıydı” dedi.

“PAŞA BENİ ARAYIP, ‘DEVLETİMİN YANINDAYIM” DEDİ

Orgeneral Adem Huduti’nin kendisini aradığını kaydeden Toprak, “00.00-00.30 gibi paşa (Orgeneral Adem Huduti) beni arayıp, ‘komutaya ulaşamıyorum, devletimin yanındayım, bir ihtiyaç yok, olumsuzluk yok, sorun yok” dedi. Daha sonra bir takım gelişmeler olduğuna dair bilgiler geldi. 2. Ordu’da bir hareketlenme olduğuna dair bilgi aldım. 1-1,5 saat yaşananları teyit edebilmek adına ulaşmaya çalıştım ama ulaşamadım. Emir Subayı var, o da iki tarafı idare eden bir adam gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

“AÇIKLAMAYI WHATSAPP’TAN GÖNDERDİ”

2.Ordu’da bir hareketlilik olduğu yönünde bilgiler geldiğine dikkat çeken Vali Toprak, Orgeneral Huduti ile aralarında geçen konuşmayı şöyle aktardı: “2. Ordu Karargahının içi ve dışını tümden giriş ve çıkışlara kapattık. ‘Operasyonu başlatıyorum’ demem üzerine yaklaşık 2 saat sonra telefonu bağlıyorlar. İlk görüşme 00.30 idi. İkinci görüşmeyi 02.00 tehditle yani ‘telefonu bağlamazsanız, operasyonu başlatıp, içeriye giriyoruz’ dememle bağlıyorlar. O arada ‘bir sorun var mı? ‘yok.’ ‘Bir olumsuzluk var mı?’ ‘yok’ deniliyor. ‘O zaman yoksa 1. Ordu ve 3. Ordu açıklama yaptılar, sizin açıklama yapmamanız ve benimde size uzun süre telefonla ulaşamamam orada bir sorun olduğunu gösteriyor’ dedim. Ama ‘hiçbir sorun yok’ dedi. ‘Açıklama yapmadınız’ dedim, ‘o zaman bir açıklama yapıp, göndereyim’ dedi. O açıklamayı yapıyor, kendi cep telefonunun WhatsApp’ından benim telefonumun WhatsApp’ına o deklare edilen, basında da çıkan metni gönderiyor. Bizde onu yayınlattırdık. Ondan sonra bazen bağladıkları, bazen ulaşamadığımız noktalar oldu. ‘Operasyonu başlatıyoruz’ dediğimizde ‘biraz daha sabredelim.’ ‘Orada bir sorun var mı?’ dediğimizde ‘efendim yok’ dediği anlar oldu. Halbuki evinden 3 silahlı adam alıyor ama ‘hiçbir sorun yok’ diyor. Sabaha kadar bekletti. Daha farklı işler içerisindeler. Demek ki darbe girişiminin bu silahlı kuvvetlerin içerisinde çöreklenmiş hain düşman kuvvetlerinin başarılı olup olamamasına göre taraf olacak.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız