SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali ve Başkana Ziyaret

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı ile Turkcell işbirliği çerçevesinde düzenlenen Gönül Köprüsü Projesi gezisi kapsamında Çanakkale'den Malatya'ya gelen bir grup öğrenci, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Gönül Köprüsü Projesi Malatya İl Koordinatörü Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Örnek, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şinasi Fırat, Yüksek öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Malatya Bölge Müdürü Necati Yavuzer, Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü ve gelen öğrencilerin koordinatörü Ali Çalışkan ile bir grup öğrenci, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaretinde buket çiçek takdim ettiler. Vali de öğrencilere, 91 bin dev öğrenci okul yaptırma projesi çerçevesinde bastırılan kitapları hediye etti.

Ziyarette konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Bakanlığımızın başlattığı, gönülleri birleştiren ve buluşturan proje olarak adlandırılan Gönül Köprüsü Projesi'ni çok önemsiyoruz. Bu kapsamda ülke genelinde çok önemli proje yürütülüyor. Doğudan öğrencilerimiz batı illerine, batı illerinden doğu illerine gitmek fırsatı buluyorlar. Doğu ile batı arasında gönül köprüsü oluşturuyorlar. Bizim ilimizden de İstanbul'a giden öğrencilerimiz oldu" ifadelerini kullandı.

"Çanakkale hepimizin kalbimizin attığı ve yüreklerin, yakınlarımızın yattığı yerdir" diyen Vali Daşöz, her Türk çocuğunun Çanakkale'yi görmesi gerektiğini ifade edip, "Orada yatan insanlarımız tarihimizin altın sayfalarını oluşturuyorlar. Onların temsilcisi gibi geldiniz" şeklinde konuştu.

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü ve gelen öğrencilerin koordinatörü Ali Çalışkan ise, Gönül Köprüsü Projesi çerçevesinde Malatya'nın tarihi ve turistik yerlerini gezdiklerini belirterek, "Şehitler diyarından selam getirdik" diyerek, daha sonra "İnsanlar yaşadıklarını asla unutmazlar. Kim ne kadar anlatırsa anlatsın Malatya'nın kardeşliğini, biz yaşayarak gördük ve öğrendik" diye konuştu.

AKIN'A ZİYARET..
Grup, Belediye Başkanı Cemal Akın'ı da ziyaret etti. Bu ziyarete ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"23 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşen ziyarete Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile birlikte Çanakkale’den Malatya’ya gelen öğretmen ve öğrencilerden bazıları katıldılar.

Ziyaret sırasında konuşan Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Türkiye genelinde 100 bin öğrencinin doğudan batıya, batıdan doğuya gönderildiğini belirterek, “Projenin ilimizle ilgili olan bölümünde 1170 öğrenci Malatya’dan İstanbul’a gidip-geldi. 2 haftadan buyana da Çanakkale’den Malatya’mıza 400 dolayında öğrenci geldi” dedi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın Gönül Köprüsü Projesi’nde kendilerine çok büyük katkıları olduğunu belirten Bulut, “Sayın Başkanımızın bu projede otobüs tahsisi ve yemek konularında çok ciddi katkısı oldu. Bu katkılarından dolayı kendilerine teşekkür için konuklarımız buraya geldiler. Ben öğrenci ve öğretmenlerimizin huzurlarında sayın Belediye Başkanımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise yaptığı konuşmada, Gönül Köprüsü Projesi’nin şu ana kadar hayata geçirilen projeler içerisinde en anlamlılarından biri olduğunu belirterek, yapılan çalışmaları gönülden desteklediklerini söyledi.

Öğrencilerin değişik illeri ziyaret ederek, hem o illerdeki tarihi ve doğal güzellikleri tanıdıklarını, hem de oradaki insanların örf, anane, gelenek ve göreneklerini tanıma imkanı bulduklarını söyleyen Akın, “Malatya Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde sözkonusu projeye yardımcı olma gayreti içerisinde olduk. Bu çalışmalarda emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerimi sunuyorum.

Biz Malatya Belediyesi olarak bu projeyi Türkiye sınırları içerisinde değil, kardeş olduğumuz Almanya’nın Saarbrücken şehriyle yapmak istiyoruz” dedi.

Çanakkale’den Malatya’ya gelen kafilenin başkanı Çanakkale Milli Eğitim İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Çalışkan da, proje kapsamında 400 dolayında öğrenci ve öğretmenin Malatya’ya geldiğini belirterek, “Gösterilen konukseverliliğe, yardımlara çok teşekkür ediyoruz. Çanakkale’ye Malatya’nın birer fahri hemşehrisi olarak dönüyoruz. Bizleri çok iyi ağırladılar. Huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Memnun olmamız için ne gerekiyorsa yaptılar. Sizleri de Çanakkale’de ağırlamaktan büyük zevk ve keyif alacağız” şeklinde sözlerini tamamladı.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın ziyaret sırasında Çanakkale’den Malatya’ya gelen öğretmen ve öğrencilere kayısı ile Belediye yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız