SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali ve İGM Yanıltıldı mı?

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak SSK İl Müdürlüğüne ait binada faaliyet gösteren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile bu birim bünyesinde, günde ortalama 350 dolayında hastaya poliklinik hizmeti veren dispanserin yer sorununun gündeme getirilmesi, ardından Valilik binası arkasındaki Özel İdare'nin binasının bu birime tahsisi kararının ardından, İl Genel Meclisi (İGM)'nin son toplantısında, bu tahsisten vazgeçilmesi, akılları karıştırdı. Bu tahsis konusunda, "karar" makamlarının yanıltıldığı iddiaları gündeme geldi.

SSK BİNASINDA YER SORUNU ÇIKINCA..
Eski SSK, yeni Beydağı Devlet Hastanesi'ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı ünitesi bilindiği gibi SSK İl Müdürlüğü'ne ait binada hizmet veriyordu. Daha sonra, bu birim bünyesinde oluşturulan ve "dispanser" olarak adlandırılan poliklinikte Dahiliye ve Kadın- Doğum gibi branşların yanı sıra laboratuvar hizmetleri de verilmeye başlanmış, böylece ana hastanenin hasta yoğunluğuna kısmen çözüm sağlanmıştı. Kadın- Doğum ile ilgili polikliniğin kaldırılmasına rağmen, Dahiliye ve Laboratuvar hizmeti veren bu dispanser, günde zaman zaman 400'ü aşan, ortalama da 350 dolayında olan hastaya hizmet veriyordu. Dispanserde aynı zamanda pratisyen hekimler de görev yapıyordu.

SSK İl Müdürlüğü, kendi idari hizmet birimleri için yer sorunu olduğu gerekçesiyle, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile söz konusu dispanserin, kira süresinin de dolduğunu belirterek, binayı boşaltmasını istemişti.

Böylece ortaya çıkan sorun, bir süre önce Malatyahaber.com'da da gündeme getirilmişti.

Daha sonra, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile bünyesindeki dispanserin, Özel İdare birimlerinin tamamının Karakavak'taki Köy Hizmetleri binasına taşınacak olması nedeniyle Özel İdare'nin boşalacak olan Valilik arkasındaki binasına taşınacağı açıklanmıştı.

VAZGEÇİLDİ..
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı tüm birimlerin aynı binada toplanacak olması nedeniyle boşta kalacak olan Özel İdare Müdürlüğü'ne ait binanın Sağlık Müdürlüğü'ne verilmesinden vazgeçildi.

İl Genel Meclisinin Bekir Çelik başkanlığında Özel İdare Salonu'nda yapılan toplantıda, boşalacak olan Özel İdare Müdürlüğü binasının ağız ve diş sağlığı merkezi olarak Sağlık Müdürlüğü'ne devredilmesi konusu ele alındı. Toplantıda, binayı kullanmaktan vazgeçmesi nedeniyle Sağlık Müdürlüğü'nün teklifi geri çekildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı birimlerin Karakavak'taki Köy Hizmetleri'ne ait binalara taşınacak olması nedeniyle, Özel İdare Müdürlüğü binasının 15 Nisan 2006'da boşaltılacağı belirtildi.

BU KARAR NE KADAR SAĞLIKLI?
Vazgeçme kararının arkasında, SSK'ya ait binada hizmet veren "dispanser" diye nitelendirilen sağlık biriminin faaliyetinin "yeterince değerlendirilememesi ve karar mercilerine" bu konuda gerçeği yansıtmayan bilgilerin verilmesinin bulunduğu iddia ediliyor.

Diş Sağlığı Merkezi ve Dispanserin, SSK'daki yer sorununun gündeme getirilmesinin, daha sonra bu birimlerin Özel İdare binasına taşınmasının gündeme getirilmesinin ardından, konuyu incelemekle görevlendirilenlerin, sağlıklı inceleme ve değerlendirme yapmadıkları öne sürülüyor. Ağız ve Diş Sağlığı merkezinin, hizmetlerini SSK İl Müdürlüğü bünyesindeki 2 odada sürdürebileceği görüşü ve SSK'nın bunu olumlu karşılamasının ardından, gündeme getirilen yer sorununun çözüldüğü intibaının yaratıldığı, oysa sorun gündeme getirilirken esas konunun, günde ortalama 350 dolayında hastaya hizmet veren dispanserle ilgili olduğunun gözardı edildiği ifade ediliyor.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin, SSK'ya ait mevcut binadaki 2 odasında hizmet vermeye devam edeceği, buna karşılık dispanserin, hastaneye geri dönmek durumunda kalacağı, böylece hastanenin zaten yetersiz olan fizik koşullarının, buradan gelen ek hasta yoğunluğuyla karşı karşıya bulunacağı ifade ediliyor.

Valiliğin, Özel İdare'nin, söz konusu Sağlık biriminin hizmetine tahsis edilmesinden vazgeçilmesine neden olan ve "gerçek durumu yansıtmadığı öne sürülen" incelemeyi, ilk incelemeyi yapanların dışında tekrar yaptırması gerektiği savunuluyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız