SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Ziyareti İade Etti

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Ulvi Saran, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Deniz, "Sayın valimiz 1 Temmuz 2009'da ilimizde göreve başlamasından sonra hoş geldiniz ziyaretine gitmiştik. Şimdi iadeyi ziyarette bulundular. Kendileriyle istişarelerde bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Vali Ulvi Saran da, medya organlarının önemini anlatıp, "Malatya'da gazete, televizyon, radyo, internet haber siteleri canlı, sorumlu, olayları takip eden dinamik olarak gördüm. Gücüne bağlı olduğu kadar geleneklerine de bağlılar" şeklinde konuştu.

Valilik olarak başlattıkları ağaçlandırma kampanyası hakkında da bilgi aktaran Vali Saran, "Bizlerin burada kalacağı süre sınırlı olacak. Sizler burada yaşıyorsunuz. Bu nedenle bu kampanyamıza başta basın organları destek vermelidir" dedi.

Ağaçlandırmayı öncelikle Beydağı'nda başlatacaklarını vurgulayan Vali Saran, ağaçlandırma konusunda ödeneği iki katına çıkaracaklarına işaret etti.

Malatya'da geçtiğimiz Cumartesi günü 9 kişinin ölümü 27 kişinin yaranmasıyla ilgili olarak meydana gelen trafik kazası gündeme geldiğinde Vali Ulvi Saran, "Trafik sorununu el birliği ile aşmamız lazım. Bu konuda çok mesafe kat etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Devlet olarak denetimler yaptıklarını, eğitici faaliyetlerde bulunduklarını hatırlatan Vali Saran, "Ancak doğal afetlerden daha fazla insanımızı trafik kazalarında kayıp ediyoruz. İnsanları denetleyerek, sürekli kontrol ederek sorunu aza indireyim derseniz, bunun etkisi az olur. Trafiğe çıkan insanlar kurallara uymalıdır" ifadelerini kullanıp, "Yolların fiziki şartları her geçen gün iyileşiyor. Ancak trafiğe çıkan araç sayısı de her geçen gün artıyor. Bu nedenle, bu konuda eğitici çalışmalara daha ağırlık vermemiz gerekiyor sanırım" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız