SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Validen ''Anlayana Selam Olsun'' Mesajı...

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arguvan İlçesi'ne bağlı Ermişli Köyü'nde geleneksel hale getirilen İmam Cafer Anma Etkinliği'nde birlik ve beraberlik mesajları verildi. Öte yandan, Sadık Semih- Fahrettin Kayhan kardeşlerin, Arguvan ilçesinde yaptıracakları sağlık ocağı ek binasının temeli de törenle atıldı.

İMAM CAFER ANMA ETKİNLİĞİ..
Her yıl geleneksel olarak Arguvan İlçesi'ne bağlı Ermişli Köyü'nde düzenlenen İmam Cafer Anma Etkinliği yapıldı. Etkinliklere, Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Arguvan Kaymakamı Cevdet Atay, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Vatandaşların İmam Cafer Türbesi'nin ziyaret ederek dua ettiği etkinlikte konuşan Ermişli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ER-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Kayhan, "Bu şenlikler, 100 yıllardır süren bir geleneğin sürdürülebilmesi için yapılan bir etkinliktir. Bu şenlikler dayanışmanın sembolüdür. Bugün Alevisi-Sünnisi, Kürt'ü-Türkü'yle, bir araya gelmesi bizleri sevindiriyor. Bu birlikteliğe ihtiyacımız var. Bu şenlikler barışın dostluğun birlikteliğin adına yapılan şenliklerdir. Ermişli Köyü bu inanca birliktelik etmiştir. İnsanlarımızın huzurlu bir ortamda yaşaması bizlerin tek arzusudur. Şiddetin önüne geçilmesi birliktelikle mümkündür. Bu kaosa sürüklenmeye izin vermeyeceğiz. Biz barış ve birlik istemekten vazgeçmeyeceğiz. Biz sözün özü barışı istiyoruz" dedi.

Arguvan Kaymakamı Cevdet Atay ise, etkinliklerin birlik ve beraberliği beraberinde getirdiğini, insanları kaynaştırdığını belirterek, "Atatürk ve bayrağımızdan büyük gurur duyuyorum. Bu şenliklerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Biz canımız feda olsa da Atatürk İlke ve İnkılapları'na sahip çıkacağız. Kimse bunu yıkamayacak." şeklinde konuşarak, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, "Burada bulunan pankartlara bakıyorum, burada sevginin birlikteliğin, hoşgörünün mesajlarını veriyoruz. Sizler yüce Atatürk'ümüzü gönlünüzde en yüce yere koydunuz. Ay-yıldızlı bayrağımızı en güzel yere koydunuz. Mazlumları herkes anıyor. Ben de Sivas'ta yaşamını yitiren 37 kişiyi anarken, bunu yapan kişileri lanetliyorum. Bizlerdeki vatan sevgisi, birlik ve beraberlik duygusu olduğu müddetçe hiç bir şeyden çekinmeyeceğiz. Bu şenliklerin birlik ve bütünlüğümüzün sembolü olmasını diliyorum" diye konuştu.

Daşöz konuşmasını tamamlayıp kürsünden indiği esnada ise sahnede üzerinde Hz. Ali, Hz. Hüseyin ve İmam Cafer'in resimlerinin olduğu tabloyu alarak, "Benim babamın, eşimin babasının ve oğlumun ismi Ali, ama Yezit'in ismi yok anlayana selam olsun" dedi.

İmam Cafer anma etkinliklerinde yapılan konuşmaların ardından Hüseyin Turan, Sevcan Orhan, Gülcihan Koç, Nilüfer Sarıtaş ve Sema Yadigar sahne alarak birbirinden güzel parçalar seslendirdi.

SAĞLIK OCAĞI TEMELİ..
Öte yandan Arguvanlı işadamları Sadık Semih ve Fahrettin Kayhan kardeşlerin, ilçedeki sağlık ocağına ek olarak, anne ve babaları Sadık- Zekiye Kayhan'ın adına ilçelerinde yaptıracakları binanın temeli atıldı.

Arguvan'da düzenlenen törende konuşan Sadık Kayhan, çok önemli hizmetlere katkı sunmanın sevincini yaşadığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Arguvan Kaymakamı Cevdet Atay ise 1988 yılında yapılan sağlık ocağının 46 köy ve 12 bin kişiye hizmet verdiğini anlatarak, sağlık hizmeti almak için il merkezine gitmek zorunda kalan vatandaşların artık yapılacak bina sayesinde il merkezine gitmeyeceğini belirtti.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da, "Arguvan Dernekleri yöresine yüreği çarpan önder bir ilçedir. Birbirimize sarılmalıyız. Hiç kimsenin birbirine küsmeye hakkı yoktur. Kurumlar kalıcıdır. Önemli olan, el ele, kol kola, gönül gönüle hizmet vermektir" diye konuştu.

Sağlık ocağının temel atma töreninde konuşan Vali Halil
İbrahim Daşöz de türkülerin en güzel söylediği belde de olmanın sevinci içerisinde olduğunu söyleyerek, Sadık Semih ve Fahrettin Kayhan'a sağlık ocağının yapımından dolayı teşekkür etti.

Yapılan konuşmalardan sonra sağlık ocağı ek binasının temeli atıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız