SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Validen Bütçeye Veto!

A- A+ PAYLAŞ

Vali Doç. Dr. Ulvi Saran’ın, İl Özel İdaresi'nin geçtiğimiz ay 36 milyon TL olarak kabul edilen 2011 yılı bütçesini onaylamadığı ve Meclise iade ettiği öğrenildi.

Vali Saran’ın iade gerekçesinin, Kültür-Turizm, Sağlık, Spor, Tarım ve sosyal hizmetler gibi konulara ödenek ayrılmamasının yanı sıra, Genel Kamu Hizmetleri kalemi içinde yer alan Yedek Ödenek ile Özel Kalem harcamasını yeterli bulmamasından kaynaklandığı öne sürüldü. Meclisin 28 Aralık saat 14.00’de olağanüstü toplanarak bütçeyi yeniden görüşeceği belirtildi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Altın Kayısı Oteli’nin satılmasıyla geçtiğimiz yıl 55 milyon TL olan bütçenin bu yıl 36 milyon TL olduğu ve bu nedenle bazı kalemlerde kısıtlamaya gidildi.

Geçtiğimiz ay yapılan Meclis toplantısında kabul edilen ve 36 milyon TL olarak belirlenen bütçenin, 400 bin TL’si Valilik Özel Kalem’e, 1 milyon TL’si, İlçelere, 9.5 milyon TL’si işçi ve personel giderlerine, 100 bin TL’si bilgi işlem giderlerine, 800 bin TL’si meclis üyelerinin huzur haklarına, 800 bin TL’si ihale ilan bedeline, 100 bin TL’si imar ve kentsel konulara, 500 bin TL’si yedek ödeneğe, 2.5 milyon TL’si İl Özel İdaresi’nin borçlanma karşılığındaki ödeme taksidine, 1 milyon TL’si tarımsal sulamaya, 4.5 milyon TL’si, yola, 750 bin TL’si köylere, 200 bin TL’si hukuksal harcamalara, 1 milyon TL’si içmesuyu harcamalarına, 6.5 milyon TL’si makine ikmal ve araç alımına, 6 milyon 350 bin TL’si milli eğitime, 250 bin TL’si inşaat ve 100 bin TL’si de il afet harcamalarına ayrılmıştı.

Vali Saran’ın, bazı yatırım kalemlerine bütçe ayrılmamasının yanı sıra, Valilik emrine verilen harcama tutarını yeterli bulmadığı, bütçeyi iade gerekçelerinden birinin de bu durum olduğu öne sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız