SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Validen Centilmenlik Çağrısı

A- A+ PAYLAŞ

Ligin ilk yarısında Elazığ'da oynanan maçta meydana gelen olaylar nedeniyle Pazar günkü Malatyaspor- Elazığspor maçında herhangi bir olay olmaması için alınan güvenlik önlemleri, Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında, Cumartesi günü Valilik makamında tekrarlanan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında değerlendirildi. Vali, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, centilmence bir maç dilediklerini, bu konuda Malatyasporlu taraftarların sağduyulu hareket etmesini beklediklerini bildirdi ve ayrıca çeşitli uyarılarda bulundu.

Vali, şunları söyledi:

“Malatyaspor’la Elazığspor Pazar günü bir maç yapacaklar. Öncelikle bu maçın gerçekten spor ve sporculuk ruhuna uygun olarak centilmence geçmesini diliyoruz. Malatya olarak çok iyi bir ev sahipliği yapmak istiyoruz. Daha önce iki il arasında dostluk ve kardeşlik işbirliği protoktolu da imzalandı. İnanıyoruz ki bununu yansımaları her alanda kendisini gösterecektir. Spor ve futbol da bunun bir parçasıdır.

Yarınki maçın bu çerçevede çok güzel bir maç olmasını diliyorum. Burada taraftarlarımıza özellikle şunu iletmek istiyorum. Yarın gerçekten hep birlikte Malatyaspor’a ellerinden gelen tüm desteği göstersinler. Ama sporun ruhuna uygun bir şekilde centilmence bunu yapmalarını özellikle rica ediyoruz. Kulübümüz için yararlı bir şekilde destek olsunlar. Diliyoruz ki güzel bir maç sonucunda Malatyaspor ikinci yarıya güzel bir maç sonucunda da ikinci yarıya güzel bir başlangıç yapmış olur.

Ama bu arada kulübe zarar verecek, ile zarar verecek, Malatya imajına zarar verecek her türlü olumsuzluktan da uzak durmalarını rica ediyoruz. Bu dostluk ve kardeşlik işbirliği projesi zaten her alanda çeşitli işbirliği projeleri şeklinde ilerliyor.

Yarın hava şartları hepinizin bildiği gibi kar yağışlı olacak. Buradan, güvenlik tedbiri olarak şemsiye vs. yasaklandığı için, stada gelecek taraftarlarımızın buna uygun kıyafetlerle gelmelerini rica ediyoruz.

Diğer tedbirler de her şekilde alınmış durumdadır. Elazığspor taraftarı için buradan 500 bilet ayırmış. Ama onlar toplu bilet istememişler. O görüşmeler de devam ediyor. Kale ilçesi girişinden itibaren de gerekli güvenlik tedbirleri ayrıca alınıyor. Toplam 900’ün üstünde güvenlik görevlisi görev yapacak. Tabi jandarmamız da görev alacak.

Bu konunun bu şekliyle, iki il arasında başlamış olan güzel ilişkiyi geliştirmesi açısından herkesin katkısını özellikle rica ediyoruz. Spor centilmence ve ruhuna uygun olarak yapıldığı sürece gerçekten büyük güzelliktir, olaydır. Her anlamda da toplumsal gelişmeye katkı sağlayacak bir olaydır. İnanıyorum ki, Malatya çok güzel bir ev sahipliği yapacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız