SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Validen ''Eğitim Sistemi'' Eleştirileri..

A- A+ PAYLAŞ

İlköğretim okulları ve liselerde 2005- 2006 eğitim- öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Vali Osman Derya Kadıoğlu, sistemin ezbere dayalı olduğunu, buluşlara fazla imkan verilmediğini, ayrıca öğretmen maaşlarının da yetersiz olduğunu söyledi..

TÖREN VE VALİ ELEŞTİRİLERİ..
İlköğretim Haftası kutlamaları, Fatih İlköğretim Okulu'nun bahçesinde yapıldı. Törene Vali Osman Derya Kadıoğlu, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Orhan Savaş, Defterdar Fikret Ünal, Milli Eğitim Müdür Vekili Sedat Yetiş ile birlikte çok sayıda davetli, öğretmen ve öğrenci velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Osman Derya Kadıoğlu, Türkiye'de eğitimin devletin en başta gelen görevleri arasında yer aldığını ifade ederek, ülkesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen nesillerin yetiştirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Vali Kadıoğlu, cumhuriyetin kuruluşundan gönümüze kadar eğitimde önemli gelişmelerin yaşandığını, var olan sorunların da birlik ve beraberlikle aşılacağına işaret ederek, "Türkiye'de eğitim sistemi ezbere ve tanıtıma dayalıdır. Buluş yapmaya ve üretmeye fazla imkan tanınmamaktadır. Öğretmenler fazla maaş alamıyorlar" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise, belediye olarak Malatya'daki eğitim sorunlarını çözümü için imkanlar ölçüsünde destekte bulunduklarını aktararak, "Çağdaş dünyada yapılan en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdür Vekili Sedat Yetiş ise, "Bilgi çağının akıllara durgunluk verecek bir şekilde hız kazandığı dünyamızda ilerlemenin, büyümenin, mutlu olmanın yolunun, çağdaş bir yapıya kavuşturulmuş eğitim sisteminden geçtiği bilinen bir gerçektir. Bu, eğitilmiş ve sağlıklı bir toplum olmadan mümkün değildir. Dünyanın ileri ülkeleri bulundukları seviyeye durup dururken gelmemiştir. Eğer onlarla aynı seviyeye çıkmak ve onlarla yarışmak istiyorsak çok çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Öğretmenler adına bir konuşma yapan Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Hamit Özdemir de, "Öğretmenler olarak Baş Öğretmen Atatürk'ün bize hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için şartlar ve imkanlar ne olursa olsun, bize emanet edilen yavrularımızı yetiştirmek sorumluluğu ve bilinci içerisinde çalışma azmimiz hiç bir zaman eksilmeyecektir" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Osman Derya Kadıoğlu tarafından küçük öğrencilere açılış kurdelesi kestirilerek, 2005 - 2006 eğitim ve öğretim yılına start verildi.

AKIN'A ZİYARET..
Öte yandan, 2005-2006 Eğitim Öğretim yılı ve İlköğretim Haftasının başlaması nedeniyle Nene Hatun Anaokulu Müdiresi Lütfiye Karakaya, Müdire Yardımcısı Hatire Kırcaalili ile Deniz Özüşen ve Şara Büştürk isimli öğrencilerle birlikte Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret ederek bir süre görüştüler.

12 Eylül 2005 Pazartesi günü gerçekleşen ziyarette Nene Hatun Anaokulu Müdiresi Lütfiye Karakaya, Yeni Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle nezaket ziyaretinde bulundukların belirterek. “Eğitime yapmış olduğunuz destekleri hepimiz biliyoruz. Biz eğitimciler her zaman sizin yanınızdayız. Bu desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Akın ise, “Yeni Eğitim Öğretim yılı tüm eğitim camiasına hayırlı olsun. Sizlerin büyük gayret ve emeklerinizle çocuklarımız daha iyi şartlarda yetişecek. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu yavrular bizim geleceğimizdir” şeklinde konuştu.

Beydağı TOKİ Konutlarına yol açılması sırasında Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu bünyesinde bulunan Anaokulu’nun yıkıldığını, bu Anaokulu’nun Belediye tarafından tekrar yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Akın,”yapılacak olan Anaokuluna da Belediye Meclis Üyemiz Rahmetli Ali Tozan’ın ismi verilecektir. Geleceğimizin umudu bu yavrularımızdır” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Akın daha sonra ziyarette bulunan Nene Hatun Anaokulu Müdiresi ve Müdür Yardımcısına Belediyenin yayınlarının yer aldığı kitap seti hediye ederken, öğrencilere ise çeşitli hediyeler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız