SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Validen Gece Denetimi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, gece aniden Malatya Devlet Hastanesi'ne giderek buradaki işlemleri ve çalışmaları denetledi. Vatandaşların durumlarından memnun olduklarını söyledikleri ani baskında Saran, tutulan kayıt defterlerindeki uygulamayı beğenmedi.

Basın mensuplarına önceden gidileceği yer söylenmeden gece saat 23.00'de harekete geçen Vali Ulvi Saran, direk Malatya Devlet Hastanesi'ne geçerek, ani baskın yaptı.

Resmi makam aracı yerine sivil aracı kullanan Vali Saran, hastaneye giriş yaparak direk Acil Servis'e girdi. Nöbetçi amir ve kıdemli yöneticiyi soran Vali Saran, acil servisteki hastaların durumlarını sorarak geçmiş olsun temennisinde bulundu. Acil Servis'teki hasta kayıt defterini detaylı bir şekilde inceleyen Vali Saran, defterde boş kalan kısımların nedenini sordu. Saran, kayıt defterinden ve kayıt işlemlerinden memnun kalmadı.

Acil Servis'teki müdahale ve hasta yatış bölümlerini tek tek gezen Saran, hastalardan verilen hizmetlerden memnun olup olmadıklarını, kendilerine gereken ilginin gösterilip gösterilmediğini tek tek sordu.

Hastaların memnun olduklarını söyleyerek şikayet ve sıkıntı aktarmadıkları Vali Saran hastane yöneticilerine yönelik olarak şu talimatı verdi; "Genel olarak hastalarımızın memnuniyet seviyesi iyi. Fakat sizlerin dikkat etmesi gereken çok ciddi noktalar var, belki hastalarımızın dikkat etmedikleri farkına varmadıkları. Ama buradaki hastaların memnuniyet algısı farklı, sizin kalite düzeyinizin durumu farklıdır. Yani, kendiniz için ideal bir durum oluşturmanız lazım. Vatandaş, hangi seviyede daha fazla memnun olacağını bilmeyebilir. Ama sürekli bu eksiklikler giderilirde, aksaksız bir şekilde devam ederse vatandaşın memnuniyet düzeyi daha da fazla artar."

Acil Servis'teki incelemeden sonra servislerin bulunduğu binaya geçen Vali Saran, servisleri gezerek burada görevli hemşirelerden görevleri ile ilgili bilgi alıp, hastaları ziyaret etti. Saran, hemşirelerin isimlerini de tespit ettirip, özel kalemine not ettirdi. Hastalardan şikayet ve sıkıntıları olup olmadığını soran Vali Saran, hastalardan ilgi gördükleri ve durumlarından memnun oldukları şeklinde cevaplar aldı.

Vali Saran, hastane baskının da daha çok acil servisteki hasta kayıt defteri ile diğer kayıtların tutulması konusundaki aksaklıklardan memnun kalmadı. Saran'ın, yaptığı ziyarette tespit ettiği eksiklikleri Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne yazılı olarak bildireceği öğrenildi.

Vali Saran'ın kamu kurumlarına yönelik inceleme ve teftişlerini ani baskınlarla devam ettireceği ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız