SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Validen Gündeme Dair..

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz, basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, Malatya'nın gündemindeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Makam odasında basın mensuplarıyla konuşan Vali Daşöz, Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili sıkıntılar konusundaki açıklamasında, "İlimizde TOKİ ile Belediye arasındaki işbirliği ile Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanıyor. Gördüğüm kadarıyla vatandaşlarımızda bazı rahatsızlıklar var. kentsel Dönüşüm Projesi çok önemli bir proje. İlimizin geleceği bakımından, modern bir şehir olması bakımından, insanlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması bakımında büyük önemi olan bir proje. Ama bunun halkımızla işbirliği içerisinde ve herkesi mutlu edecek ve mutlu kılacak şekilde yürütülmesi en doğru yoldur. Bu bakımdan belki halkımızın yanlış anladığı noktalar olabilir. Projenin iyi bilinmeyen yönleri olabilir. Bunların anlatılmasında büyük yarar var. Mümkün olduğu kadarıyla halkımızın minimum sıkıntı ile böyle bir projenin gerekleştirilmesi hepimizin arzusu. Ben bu noktada şunu önermek isterim; ek veya yanlış anlaşılan noktaları varsa, bunların uygun bir şekilde düzeltilmesi lazım. Bu konuda belediyemize önemli bir görev düştüğü kanaatindeyim. Kentsel Dönüşüm Projesi uygulana illerin tecrübelerinden yararlanılmalıdır. Orada benzeri sorunlar olmuş mu, olmuşsa nasıl çözülmüş? Kentsel Dönüşüm Projesi, modern bir şehir için uygulanması gereken bir proje. Ama eksiklikler giderilirse daha uygun olacaktır" dedi.

Malatya’da son günlerde yaşanan su konusundaki tartışmalar hakkında değerlendirme yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Gerçekten 2 yıldır kurak bir sezon geçiriyoruz. Barajlardaki su seviyesi azaldı, yağış miktarı azaldı. Dolayısıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da bir kuraklık var. Ama diğer taraftan suyun kötü kullanımı da söz konusu. Bizim tespitlerimize göre, DSİ'nin. Tarım İl Müdürlüğü'nün tespitlerine göre, sularımızın azalmakla birlikte herkes hakkaniyetle suyu kullanırsa, yani birileri 5'kez, 10'kez ağaçlarını sulamaya kalkmazsa, suyu kaçak kullanmazsa, mevcut su ile hiç bir sıkıntı yaşanmadan bu yılı atlatabiliriz. Tabi kısa vade için bunu böyle söylüyorum. Ama orta ve uzun vadede alternatif su kaynakları üzerinde DSİ çalışma yapıyor. Bununla ilgili tedbirler alınmaya çalışılıyor. Vatandaşlarımızda yüzde 60'lara varan su tasarrufu sağlayan damla gibi sulama tekniklerini kullanmalıdır. Malatya’da bazı bölgelerde aşırı sulamadan dolayı kuruyan ağaçlar var. Bunlar tespit edildi. İçme suyu konusunda da sıkıntılar yaşanıyor. Ancak içmesuyu kaynağından çıkan suyun, verildiği bölgelerde sıkıntı yaşanmadan kullanabilir. burada suların kurallara uygun olarak kullanılması gerekiyor. Malatya belediyesi ve diğer belediyeler tam bir uyum içerisinde çalışması gerekiyor" ifadelerini kaydetti.

Malatya'daki kültür ve sanat alanındaki çalışmalar hakkında da bilgiler veren Vali Daşöz, "Kültür ve sanatsal alanda güzel gelişmeler var. Kültür ve Sanat Merkezi’mizin ihalesi yapıldı. 1 hafta içinde orada çalışmalara başlanılacak. En geç 2 yıl içerisinde bu projenin ilimize kazandırılacağını ümit ediyorum. Bu proje, Valilik,. Bleediye ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı koordinesi ile yürütülecek bir projedir. Aslantepe Açık Hava Müzesi'nin çalışmalarına başlanılacak. bu projede en geç 2 yıl içinde faaliyete başlayacak. Atatürk Evi'nin Atatürk Müzesi olarak hizmete açılması ile ilgili çalışmalar sürüyor. Burası çok güzel bir müze haline gelecek. Burası belediyemiz ile işbirliği halinde 2-3 ay içerisinde bitirilecek" dedi.

Vali Daşöz, MOBESE sisteminin de Malatya'da 2 ay içerisinde hizmete gireceğini söyledi.

Vali Daşöz, duble yol konusunda Doğanşehir'de valilik koordinesindeki 19 kilometrelik çalışmaların bitirildiğini ve ekiplerin 3 gün sonra Darende yolundaki 11 kilometrelik yolun çalışmalarına başlayacağını kaydetti.

Ramazan ayı ile ilgili olarak ise tüm önlem ve hazırlık çalışmalarının tamamlandığını belirten Vali Daşöz, "Belediye, Sağlık İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü'nce her türlü sorumluluklar yerine getirilecektir. Gerekli tedbirler alınmıştır ve alınmaktadır. Vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum, akşam saatlerinde trafikte insanlarımız çok asabileşiyor, sinirleniyor. Bundan dolayı da çok tatsızlıklar oluyor. Ramazan sadece yemek yememe anlamına gelmiyor. İnsanların öfkesine hakim olması anlamına da geliyor. bu bakımdan insanlarımızın daha böyle duyarlı olmalarını, Ramazan'ın gerçekten bir kardeşlik havası içerisinde geçmesi en büyük dileğimizdir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız