SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali'den İlk İlçe Ziyareti Darende'ye

0
Güncellendi - 2016-06-19 00:20:32
Vali'den İlk İlçe Ziyareti Darende'ye
A- A+ PAYLAŞ

İzmir'den atandığı Malatya Valiliği görevine Perşembe günü başlayan Vali Mustafa Toprak, Malatya'daki ilk hafta sonunda Cumartesi gününü Darende ilçesini ziyaret ederek değerlendirdi.

Vali Toprak, Darende ilçesini ziyareti öncesi yol güzergahı üzerinde bulunan Karahan Tüneli'nde incelemelerde bulundu.

Vali Toprak, ilçe Kaymakamının izinli olması münasebetiyle plansız Darende ziyaretinde temaslarına Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser´i makamında ziyaret ederek başladı. Başkan Eser´le bir süre görüşen Vali Toprak, ilçede yürütülen çalışma ve projeler hakkında bilgi aldı.

Darende´nin geçmişten gelen köklü yapısıyla önemli merkezlerden biri olduğunu, her türlü hizmet ve çalışmanın en iyisine layık olduğunu ifade eden Vali Toprak, ilçede bulunan Merkez Valisi Adnan Yılmaz ve Başkan Eser ile birlikte Somuncu Baba Külliyesi ve civarında incelemelerde bulundu. Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş külliye hakkında bilgiler verdi.

Tohma Kanyonu’nunda da incelemelerde bulunan ve buradaki vatandaşlarla da sohbet eden ve beğenisini dile getiren Vali Toprak, Malatya´nın güzel ilçelerinden ve kutlu bir ocağın olduğu, manevi atmosferin yoğun olduğu bir noktada bulunmaktan duyduyu hazzı ifade ederken; “Vatandaşlarımızı rahat ve hoş görü içerisinde yaşatma adına, kadim değerlerimizle inancımızla, buluşturmak adına Malatya´da çalışmaya başladık. Başladıktan hemen sonra ilk olarak Darende´ye geldik burada ziyaret ve temaslarda bulunuyoruz” dedi.

Vali Toprak; “Buralara bakınca dünyadaki yaşamın maddi boyutu şüphesiz ki önemlidir. Bu maddi boyut insanlarımızı daha iyi yaşatmak adına, teknoloji ile gelişmelerle buluşturmak adına önemlidir, diğer yandan da insanlarımızın manevi iklimden hissiyatlandırılmaları adına, bu güzellikleri yaşamaları adına, sevgiyi, hoşgörüyü, inanç atmosferinde birlikte mütalaa etmeleri adına da buranın önemli olduğunu düşünüyoruz ve mübarek Ramazan günündeyiz, buradaki manevi ikliminde tüm güzellikleri ile birlikte ülkemizi, milletimizi, Malatya´mızı Darende´mizi her bir noktayı kapsayacak şekilde insanlarımızla buluşmasını da diliyoruz” diye konuştu.

Darende´de vakıf aracılığı ile insanların bir inanç merkezi noktasına geldiklerinde islamın güzellik, temizlik, saflık ve içtenliğini güller içerisinde bulacaklarına da değinen Vali Toprak; “Bende bir Müslüman olarak böylesi temiz, içten, güzel bir mekanın düzenlenmiş olmasından, insanlığın istifadesine, huzuruna, sevgisine, hoşgörüsüne sunulmuş olmasından dolayı minnettarlığımı sunmak istiyorum. Vakfımıza, bugüne kadar yapmış olduğu ve bundan sonra yapacakları hizmetler adına bu atmosferi sağlayan Vakıf Başkanımıza teşekkür ediyorum.

Darende için başlanılan ve hazırlanan projeler bittiğinde ilçenin ülke adına önemli bir değer olacaktır. Çünkü sadece inanç noktasından baktığımızda önemli bir değeri ama önemli kanyon, kale var, İnsanlarımızın suyla buluşacakları önemli mekanlar var. Gönül dünyasının huzur bulması ve ferahlaması adına Darende önemli bir yer. Ben herkese teşekkür ediyor, hayırlı ramazanlar diliyorum” dedikten sonra vedalaşarak ilçeden ayrıldı.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

validarende2

validrnd

validarende3

validarende

validarende1

validarende4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • vli (7 yıl önce)
    Malatya faydalı bir yönetici olmanız dileğiyle .gorevini de başarılar
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlufk (7 yıl önce)
    yeni valimiz çok iyi biri ilgili alakalı malatyaya geldi geleli maşallah geziyor inşallah malatyasporumuzada faydalı olur diyelim
    0
    0
    Yanıtla