SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali'den Kur'an Kursu Ziyareti

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:21:09
Vali'den Kur'an Kursu Ziyareti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, hafta sonunda yeni hizmet vermeye başlayan Kur’an kurslarında ve Diyanet Vakfı Yayınevi Malatya Kitabevi’nde incelemede bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. 

Vali Süleyman Kamçı, ilk olarak hayırsever iş adamı Sadullah Ilıcak tarafından Tandoğan Mahallesi’nde yaptırılan bodrum katı ve zemin katı hariç 7 kat olarak inşa edilen yatılı Kur’an kursu binasında incelemede bulundu. İl Müftüsü Ümit Çimen, İş adamı Ilıcak, kurs yönetici ve çalışanları tarafından karşılanan Vali Kamçı, bina içerisinde incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Yetkililerden alınan bilgiye göre, bodrum katında sığınak, bilgi işlem ünitesi, jeneratör dairesi, su deposu, kalorifer dairesi ve çamaşırhanesi bulunan binanın zemin katında danışma, ziyaretçi odası ve revir yer alıyor. Birinci ve ikinci katlarda toplantı ve seminer salonları, yönetici, öğretici ve memurlara ait odaların bulunduğu idari bölümler, son 5 katta ise 15 adet derslik, 16 adet yatakhane, 4 adet belletmen odası, kütüphane, dinlenme salonu, konferans salonu, yemekhane ve mutfak bulunuyor.

Modern ve ihtiyaca cevap verecek şekilde yapılan kurs binasında derslikleri de gezen Vali Kamçı, buradaki öğrencilerle de görüşerek onlardan çalışmaları hakkında bilgi aldı ve kendilerine çalışmalarında başarılar diledi. Vali Kamçı, ortaokul öğrencilerinin kaldığı yatılı Kur’an kursunda okul saatlerinde, okulda eğitim öğretimlerine devam eden öğrencilerin hazırlanan program çerçevesinde, belirli saatlerde ve belirli süre ile Kur’an kursuna devam ettikleri bilgisini aldı. Kurs binasındaki incelemenin ardından aynı binada yer alan Ilıcak Camii’nde de incelemelerde bulunan Vali Kamçı, öğle namazını burada cami cemaati ile birlikte eda etti. Namaz sonrası İl Müftüsü Çimen ile birlikte tarihi Beşkonaklar’ da bulunan eski Kent Araştırmaları Merkezi Binası’na geçen Vali Kamçı, burada da incelemede bulunarak, İl Müftüsü Çimen’ den burada yürütülecek olan çalışmalar hakkında da bilgiler aldı.

Ferhadiye Sokak’ta açılan Diyanet Vakfı Yayınevi Malatya Kitabevi’ni de ziyaret eden Vali Kamçı, “Burası, kitap kafe tarzında ve ek olarak çocuklara da yönelik olarak düzenlenmiş modern bir kitapevi. Vatandaşlar, çocukları ile birlikte buraya gelerek burada oturup, çaylarını içerek hem kendilerine yönelik hem de çocuklarına yönelik kitaplardan yararlanabilirler. Gençler de, nezih bir ortamda dini yayın, roman, fantastik ayrımı yapmadan yüzlerce yayınevine ait binlerce dini, milli, edebi, kültürel ve güncel eserleri, sesli ve görüntülü yayın çeşitlerini de inceleme fırsatı bulabilirler” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız