SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Validen Mektup

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nin, Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali adı altında düzenlemeye devam ettiği "Bahar Şenlikleri"nde gece eğlence programlarını izleyen ve çok büyük bir bölümü gençlerden oluşan kesime "alkollü içki satışı" devam ederken, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün Gençlik Haftası dolayısıyla gençlere hitaben yayınladığı mektupta, "bağımlılık yapan maddelerden uzak durun" mesajı vardı.

VALİNİN MEKTUBU..
Vali Daşöz'ün "Gençlere Mektup" başlıklı açıklaması şöyle:

"Sevgili Gençler, Sizleri aydınlık yarınlarımızın teminatları olarak takdir duygularımla selamlıyorum.

Ulu Önder ATATÜRK’ün Kurtuluş Savaşını başlattığı bu anlamlı gün vesilesiyle bazı düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Gençler arasında bağımlılık yapan madde kullanımının yaygınlaşması, üzüntü ve kaygı vermektedir.

Bu durum, hiç şüphesiz, sizlerin ve ülkemizin geleceğini karartacak tehditlerin başında gelmektedir.

İçinde bulunduğunuz yaşların ve şartların özel zorlukları olduğunu biliyorum. Ancak bilmeliyiz ki; her zorluk irade, azim ve çalışmayla aşılır.

Önünüzde yaşanacak daha nice yıllar var. Bütün bu yılların nasıl olacağı sizlerin bugünden yapacağı tercihlere ve çalışmalara bağlı.

Hedefiniz, her şeyden önce “Mutlu ve başarılı bir insan olmak” olmalıdır. Bunun için :

• Eğitiminize önem veriniz. Çünkü sizlerin ve ülkemizin geleceği buna bağlıdır.
• Güzel sanat dallarından en az birisiyle ilgileniniz.
• En az bir spor dalıyla ilgileniniz.
• Sosyal bir kişi olmaya gayret ediniz.
• Olumlu hobileriniz olsun.
• İyi arkadaşlarınız olsun.
• Mutluluğun kaynağının “sevgi”, başarının kaynağının “rasyonel çalışma” olduğunu unutmayınız.
• Sağlığınıza önem veriniz. Sağlığın, güzel düşüncelerden, dengeli beslenmeden ve spor yapmaktan geçtiğini unutmayınız.
• Hayata ve geleceğe yönelik güzel hayalleriniz, olumlu düşünceleriniz olsun.
“Düşünceleriniz davranışlarınız olur. Davranışlarınız
alışkanlıklarınız olur. Alışkanlıklarınız karakteriniz
olur. Karakteriniz kaderiniz olur.”
• Bağımlılık yapan maddelerden kesinlikle uzak durunuz. Bu maddelerin, ruhunuzu ve bedeninizi köleleştirmekten ve çürütmekten başka bir işe yaramayacağından emin olunuz.

“Sağlıklı gelecek, maddeye değil sevgiye bağlıdır”

Bu düşüncelerle Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlar, ilimizde başta 91 Bin Dev Öğrenci Projesi olmak üzere her alanda yarattığınız güzellikler için sizlere teşekkür ederim. .

En iyi dileklerim ve sevgilerimle."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız