SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali'den Müftülere: "Vatandaşlarımıza Dokunalım"

0
Güncellendi - 2017-03-07 16:37:49
Vali'den Müftülere:
A- A+ PAYLAŞ

  • İlçe Müftüleri toplantısının sonuncusuna Vali Toprak da katıldı ve "Denetim esastır, sabah namazları da dâhil olmak üzere tüm namaz vakitlerinde müftülerimizin, vaizlerimizin, arkadaşlarımızın vatandaşlarımızla birlikte olmaları, onlara dokunabilmeleri önemlidir." dedi.

İl Müftüsü Ümit Çimen'in başkanlığında her ay düzenli olarak gerçekleştirilen İlçe Müftüleri toplantısının sonuncusuna Vali Mustafa Toprak da katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Dr.Fatih Kurt ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Palak’ın da yer aldığı toplantıya Vali Toprak’ın yanı sıra Kale İlçe Belediye Başkanı Cemal Akdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz ile İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal'da hazır bulundular.

Toplantıda il ve ilçe Müftülüklerince yürütülen hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesinin sağlanması, mevzuatla ilgili genel konuların istişare edilmesi, hizmetlerde metod ve görüş birliğinin sağlanması, vaaz, irşat ve rehberlik faaliyetlerinin düzenlenmesi konuları görüşüldü.

Camilerde gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili görüş alış verişinde bulunulurken cami ve Kur'an kurslarında yürütülen hizmetlerle ilgili yapılan denetimlerin, vatandaşlara yönelik sosyal çalışmaların planlanması ve yapılan faaliyetlerin sonuçlarının değerlendirilmesi gibi konularda ele alındı.

Vali Toprak, ilçe müftülerine hitaben yaptığı konuşmada, “Din hizmetlerinin vatandaşlarımıza yaygın bir şekilde, hissedilebilir bir şekilde ulaştırılabilmesi adına nasıl bir bakış içermesi gerektiğini sizlerin yaklaşımlarınıza ilave olarak ifade ediyoruz. Bütün çalışmalarınız için çok teşekkür ediyorum. Din hizmetleri, kişiler değişse de devam ediyor. Şu anda değişiklikler var, atamalar var, ister vaiz baksın ister başka kadrodaki başka bir arkadaşımız baksın bu noktada özellikle istirhamım vatandaşlarımıza dokunabilmek, vatandaşlarımız dini bilgilerini ve ihtiyaçlarını camii imam hatipleri, müezzin kayyumlar başta olmak üzere müftülüklerimiz aracılığı ile almalıdır.

Bu nokta da vatandaşlarımıza dokunalım. Denetim esastır, sabah namazları da dâhil olmak üzere tüm namaz vakitlerinde müftülerimizin, vaizlerimizin, arkadaşlarımızın vatandaşlarımızla birlikte olmaları, onlara dokunabilmeleri önemlidir.

Özellikle din görevlilerimize, arkadaşlarımıza desteklerimizi ortaya çıkarabilmek adına hem camide cem olmak, buluşmak, buluşma yerinde olmak adına hakikaten vatandaşlarımızın da hissiyatını alabilmek, onlara destek verebilmek adına cami ziyaretlerimizi eksik etmeyelim.

Temizlik, tertip, düzen zaten olması gereken işler. Camilerimizde beş vakit namazımızı kılıyoruz, ibadetlerimizi yerine getiriyoruz, Diyanet İşleri Başkanlığımızın yeni sistemde camileri hayatın yaşanır noktaları haline getirme uygulaması var, dolayısı ile sizlerinde buna uymanızı istiyoruz.

Ezan okunuyor, namaz kılınıyor ve herkes dağılıp gidiyor. Orada namaz öncesinde ve sonrasında hem din ve diyanetin öğretilmesi, inancımızın temel taşı ve direği olan Kuran-ı Kerim’in öğretilmesi ve okunması esastır. Duaların ve Kuran-ı Kerim’in öğretilmesi ve okunması hususuna özel bir önem vermeliyiz ve bunu yayabilmeliyiz.

Cami din görevlilerimizin bu konularda dikkatini özenini özellikle istirham edelim ve bunları denetleyelim. Cami din görevlilerimize, vatandaşlara karşı tatlı dilli, güler yüzlü, rehberlik edecek, yönlendirecek, istikamet verecek, onları toplumla buluşturacak, eksikliklerini gördüğünde onları tamamlayacak şekilde bir bakışı getirmemiz lazım.” dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Emin (7 yıl önce)
    Maşallah gerçekten gurur duydum. Böyle bir vali alkışlanır. Dini hassasiyet budur işte
    0
    0
    Yanıtla
  • dost (7 yıl önce)
    Sayın valimiz güzel bir şeye temas etmiş Yeşilyurt müftüsü Bostanbaşı merkez camisi imamını denetlerse çok iyi olur sabah namazı na gelmiyor yatsıda bulunmuyor neymiş efendim evi şehir merkezindeymiş gelsin bostanbaşın da otursun kendisi olmadığı için vatandaş sabah namazına ve yatsı namazına gelmiyorlar vatandaşı namaza ve dini sohbetlere itmeli fakat kimse gelmiyor diyipte kendisini aklaması vakitlerde camide bulunursa imam cemaat orda olduğunu öğrenir namaza gider.Sayın müftüm ilgilenirse iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Sayın valim vatandaşı inanç konusunda bari rahat bırakın. İnancı insan kendi içinde yaşar. Zoraki ve dayatma ile olmaz.
    0
    0
    Yanıtla