SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Validen Polise 'Güncel' Öğüt

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:55:15
Validen Polise 'Güncel' Öğüt
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu’nun (PMYO) 11. Dönem Mezuniyet Töreni’nde, 181 polis adayı mezun olarak, diplomalarını aldı. Vali Vasip Şahin'in mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında söyledikleri, polisin Gezi Parkı yıkım girişimine karşı çıkanlara destek eylemcilerine yönelik aşırı şiddet kullanmasıyla ilgili eleştirilerin ardından "gündemden öğütler" olarak yorumlandı.

Malatya PMYO Çim Sahasında düzenlenen törene Vali Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkan Vekili Hasan Atay, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Malatya PMYO Müdürü Sıtkı Akgül, askeri ve mülki erkan, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mezun olan polis adaylarının aileleri katıldı.

Törende konuşan Vali Vasip Şahin, mezun olan polis adaylarına meslek yaşamlarında başarılar dileyerek, “Polislik mesleği riskli, stresli ve bir o kadar da zor bir görevdir. Ama bütün bunların yanında da onurlu bir görevdir. Arkadaşlarımız bu duygu ve bu niyetle polislik mesleğini seçtiler. Yapacakları görev, herhangi bir kamu görevi gibi değil. Orada biraz daha fazla dikkatli olmak, biraz daha uyanık olmak ve insan sevgisiyle daha fazla dolu olmak gerekiyor” dedi.

Şahin, adayların polislik mesleğini en iyi şekilde yapacaklarına inandıklarını kaydederek, “2 yıllık eğitimleri öncesinde de ailelerinden almış oldukları eğitimde ve milletimizin o irfan kültüründen edindiği kültür ile bu arkadaşlarımız, polislik mesleğini en iyi şekilde yapacak bir düzeyde mezun oluyorlar” ifadesini kullandı.

Polislerin insanı, toplumun huzur ve sükununu öne alan bir anlayışla hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan Şahin, şunları kaydetti: “Polislik, görev sırasında zor kullanan hemen hemen tek kamu mesleğidir. Jandarmayı da bunun içine katarak söylüyorum. Kolluk kuvvetleri gerektiğinde ve son raddede güç kullanan, zor kullanan ve bunu görevi gereği, yasalar gereği yapan bir meslektir. Ama bunu yaparken yine kanunun kendisine belirlemiş olduğu sınırlara dikkatle ve hassasiyetle uymak zorundadır. İnsanı öne alan, insanın mutluluğunu, toplumun huzur ve sükununu öne alan bir anlayışla hareket etmek durumundadır. Tabi ki suçluların ve suç işleme eğilimi olan insanların yakasına polis her zaman yapışacaktır. Ama bunu yaparken suçlunun bile bir insan olduğunu ve onunda bir takım haklarının olduğunu her zaman gözetecektir. Her zaman bu hassasiyetle davranacaktır. Dolayısıyla sınırı ve ölçüyü aşan, yasalarla tanımlanmış kriterleri aşan hiçbir davranışta bulunmaya hakkı yoktur. Ne kadar tahrik edilirse edilsin, ne kadar zorlanılırsa zorlanılsın polisimiz bunu yapabilecek kabiliyete sahip olmakla birlikte o eğitimi almış durumdadır.”

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sıtkı Akgül ise, mezun olan polis adaylarını tebrik ederek, meslek yaşamlarında başarılar diledi.

Törende mezunlar adına konuşan dönem birincisi Ekrem Dal da, “11’nci dönem mezunları olarak, yurdumuzun dört bir yanında aldığımız eğitimler ışığında huzur ve güven dağıtacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Dal, konuşmasının ardından yaş kütüğüne dönem birincisi olarak plaket çaktı.

Törende, dereceye giren mezunlara diploma ve çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra polis adayları toplu halde yemin ederek, mesleklerine ilk adımlarına attılar.

Tören geçişinin ardından mezuniyet töreni sona ererken, polisliğe ilk adımlarını atan adaylar, keplerini havaya atarak mezun olmanın coşkusunu yaşadılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız