SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Validen Sıkı Teftiş ve Soruşturma Talimatı

0
Güncellendi - 2016-09-20 21:57:15
Validen Sıkı Teftiş ve Soruşturma Talimatı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, Pütürge ilçesi Pazarcık İlkokulu'na giderek yerinde incelemelerde bulundu.

Vali Toprak, 2016 – 2017 eğitim ve öğretim döneminin başlaması ile birlikte il merkezi ve ilçelerde yeni yapılan ve tatil döneminde tadilatına başlanan ancak inşaat ve tadilat çalışmalarının zamanında bitirilmemesi nedeniyle eğitim ve öğretim yılına sıkıntılarla başlayan okullara giderek yerinde incelemelerde bulunuyor.

Vali, sorunların çözümlenmesi noktasında ilgili kurum müdürleri ve yetkililerden de bilgiler alarak inşaat ve tadilat çalışmalarının biran önce bitirilmesi hususunda gerekli talimatları veriyor.

Salı günü de aynı sorunun yaşandığı Pütürge ilçesi Pazarcık mahallesinde bulunan Pazarcık İlkokulu'na incelemelerde bulunmak amacıyla giden Vali Toprak’ı İlçe Kaymakamı Osman Doğramacı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve diğer yetkililer karşıladı.

Okul içerisi ve bahçesi de dahil olmak üzere tüm binayı gezerek inceleyen Vali Toprak, çocukların eğitimi için lazım olan şartların başında gelen fiziki ortamların hazırlanması gerektiğini ve halen inşaatı devam eden bu ve buna benzer okullardaki çalışmaların bir an önce bitirilerek sağlıklı ve güvenli bir eğitim-öğretim yılına başlanabilmesinin zaruretini belirttti. Toprak, bu noktada başta İlçe Kaymakamı Doğramacı ile İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı olmak üzere YİKOB ve diğer tüm ilgililere okulun tamamlanması gerektiği halde hala tamamlanmayan eksikliklerinin bir an önce tamamlanması talimatını verdi.

Ayrıca, 2016 Nisan ayında geçici kabulü yapılmasına rağmen eğitim-öğretime açılmayan okulla ilgili sorumlular hakkında soruşturma açılması talimatını da verdi.

Vali Toprak, İl merkezi ve ilçelerde talimatlarının dışında aksi bir durumla karşılaşılması veya talimatlarının zamanında yerine getirilmemesi halinde sorumlular hakkında gerekli ceza-i işlemleri başlatacağını da belirtti.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

pazarcık4a

pazarcıkpazarcık5pazarcık4pazarcık3pazarcık2pazarcık1pazarcık6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • fatma (7 yıl önce)
    Okullarımız beydağı Abdulkadir eriş eski binasına taşınmasin. Suanki binalarimiz o binalardan cook daha kaliteli ve eğitime uygun. Tasinilicak bina pansiyon dersliğe uygun değil. Harebe durumda ayrıca depreme dayanıklı değil sayın valimiz lütfen ilgilenin
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (7 yıl önce)
    Yeşilyurt ilcesinde Zübeyde Hanım kız meslek lisesi ve konak kız meslek liseleride depreme dayanıksız ve harabe durumdaki beydağı Abdulkadir eriş lisesinin eski binasına taşınmak isteniyor. Sayın valimiz bu eski binayı lütfen yerinde görün inceleyin. Öğrencilerimize yazik..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Bence Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tatlı'ya sorulmuş mu? Bu okullar neden zamanında açılmadı? Yapımda ihmali olanlar hakkında soruşturma açıldı mı? Eğer açılmadı ise milli eğitim müdürü neden hala görevde. Sayın Valimize helal olsun. Çalışkan bir vali. Allah yardımcısı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (7 yıl önce)
    Fetönun okuluyla karıştırdım özür dilerim. Yorum fetö okulu için yazılmıştır silebilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (7 yıl önce)
    Adamlar da ne para varmış. Şu saltanata bakın.
    0
    0
    Yanıtla