SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Validen 'Telafi' Töreni!..

A- A+ PAYLAŞ

Almanya'dan Malatya'ya direkt uçak seferlerinin başlamasının ardından, geçtiğimiz hafta yapılan ilk seferdeki "umursamazlık" eleştiri konusu olunca, ikinci seferde Valinin de katıldığı karşılama töreni düzenlendi.

İKİNCİYE KARŞILAMA..
Almanya'nın Dusseldorff şehrinden kalkan Öger Tur'a ait uçak Malatya Erhaç Havaalanı'na indi. Uçak, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün de katıldığı törenle halk oyunları gösterisi ve çiçeklerle karşılandı. Karşılamada, ilk seferdeki sözleri nedeniyle tepki toplayan Vali Yardımcısı Bayram Öz'ün de bulunduğu bildirildi.

Kaptan Pilot Relf Happel'un yönetimindeki uçak 109 yolcusuyla Erhaç Havaalanı'na indikten sonra, tekrar 22 yolcu ile Almanya'ya gitti.

Halk oyunları gösterisi ve Vali Halil İbrahim Daşöz'ün çiçek vererek karşıladığı uçak yolcuları, Almanya'dan Malatya'ya direkt seferlerin başlamasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Vali Halil İbrahim Daşöz, uçak seferlerinin başlamasının Malatya'nın dünyaya açılmasının bir göstergesi olduğunu kaydetti. Daşöz, "Bu sayede Malatya ile Almanya arasında bir köprü oluşturulmuş oldu. Direkt uçuşların turizme büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Havaalanımızın emergency pistinin bakım çalışmaları konusunda gelişmeler var. Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, askeri birimlerimiz ile işbirliği dahilinde çalışmaları sürdürüyor" dedi.

Genişletme çalışmaları devam eden havaalanı yoluyla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi veren Vali Daşöz, şunları söyledi:

"Havaalanı yolunun bitirilmesi için yoğun bir çalışma var. Umuyoruz ki bu sene bitecek. Geçen yıl bu yola Özel İdare tarafından bir milyon YTL'nin üzerinde para aktarıldı ve önemli çalışmalar yapıldı. Daha sonra istimlak sorunu ve yatırım programına girmesi için çalışmalar yapılacağından dolayı devletimizin programına alındı. İşin tamamı yatırım programına konulan ödenekle karşılanacak. İstimlak ile birlikte yolun tamamı asfalt yapılması durumunda 7.5 milyon YTL harcama yapılacak."

İLK SEFERDE NE OLMUŞTU?..
Almanya'dan Malatya'ya direkt uçak seferleri yapılacağı aylar önce Avrupa Malatyalılar Derneği yöneticileri tarafından duyurulmuş, seferin 2 Mayıs günü yapılacağı, ancak Malatya Havaalanı'nın uluslararası uçuşla ilgili eksikleri tamamlanamadığı için uçağın Gaziantep'e ineceği haberleri 1 Mayıs'ta basında da yeralınca, Nisan ayı içerisinde başlatılan işlemler 1 günde sonuçlandırılmış, İçişleri Bakanlığı 1 Mayıs'ta Malatya'yı "Geçici Hudut Kapısı" statüsüne kavuşturmuş, Almanya uçağı da 2 Mayıs'ta Malatya'ya inmişti.

İlk uçağı, Öger Tur'un Malatya yetkilileri çiçekle karşılarken, bunun dışında herhangi bir karşılama töreni olmamış, ayrıca o sırada alanda bulunan ve Havaalanı Mülki Amiri ünvanı da taşıyan Vali Yardımcısı Bayram Öz'ün, "dayatma ile yapıldığı" yolunda eleştiriler getirdiği ilk kafilede yeralan Hamburg Malatyalılar Derneği Başkanı Müştak Akgül tarafından ifade edilmiş, eleştirilmişti.

Avrupa'dan ilk uçak yolcu seferinin yapılmasının Malatya için çok önemli olmasına karşın, herhangi bir resmi karşılama olmadığı gibi, olumsuz yaklaşım tepki görmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız