SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valiler Belgeseli

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından 1975 – 2009 yılları arasında Malatya'da görev yapan ve hayatta olan 14 valinin Malatya'daki anılarını anlattıkları görsel ve yazınsal belgesel hazırlandı. Belgeselin tanıtım toplantısında basın mensuplarının soruları Vali Ulvi Saran tarafından yanıtlandı.

Belgeselin tanıtımı amacıyla Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Vali Ulvi Saran, kentlerin geçmişini koruyarak geleceğini inşa etmesinin ve kent belleğinin oluşturulmasının önemine değinerek, “Malatya’nın kültürel dünyasını daha da zenginleştirecek bir belgesel çalışmalarımız son aşamaya gelindi. Bu belgeselin konusu, 1975 yılından bu yana ilimizde görev yapan ve hayatta olan 14 vali ile görevleri döneminde Malatya ile ilgili anıları, dönemlerinde ki sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamı konuları yüz yüze görüşmelerle görsel olarak kayıt altına alındı ve kayıtların çözümünden sonra kitaplaştırılma aşamasına gelindi” diye konuştu.

Vali, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu belgeselle ilimizin 35 yıllık dönemi valilerimizin gözünden kayıt altına alındı. Geçmişte başlattığımız ‘kent Belleği’ oluşturma projesinin bir parçası olan ve Malatya'nın geçmişteki hayatını, sosyal yapıyı ve kültürel değişiminin yanı sıra ilimizin gelişimi ve değişimini ortaya koyan belgeselle kentimizin kayıtlı hafızası daha da zenginleşmiş olacak” diye sürdürdü.

Vali Saran’ın konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularına geçildi. Bir basın mensubu “Ankara'daki tanıtım günleri hakkındaki yaptığınız toplantıda söylediğiniz ’İnönü ile ilgili bir talep gelmedi’ sözünüzden hareketle, seçilmiş ve atanmış yöneticilerimizin kentlilik bilincinden uzak olduğunun bir göstergesi. Bu da bizleri ürkütüyor” diye kaygılarını dile getirdi. Vali Saran’da “Bu kaygıyı taşımanız normal. Bizler de bu kaygıları gidermek için gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz projelerle bu tür kaygıları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Diğer bir basın mensubunun da “Belgesel nerede hazırlandı?” sorusunu da “Valilerimiz genellikle Ankara, İstanbul ve İzmir bölgelerinde yaşadığı için Ankara’da hazırlandı” diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız