SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Valiler Orkestra Şefi.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:29:02
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Gül valilere seslenerek ''İşlerin yüksek standartlarda yapılması öncelikli olmalı. Çünkü siz üstlendiğiniz misyonun yanında, adeta orkestra şefi olarak görev yapıyorsunuz'' dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın Valiler Toplantısı dolayısıyla Ankara'da bulunan 81 ilin valisine Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valileri ve diğer konukları, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Büyük Resepsiyon Salonu'nun girişinde karşıladı.

Yemekte yaptığı konuşmaya, yeni İçişleri Bakanı Güler'i tebrik ederek başlayan Cumhurbaşkanı Gül, ''Sizin aranızdan gelen, birçok illerimizde valilik yapan, çok geniş bir kamu yönetimi tecrübesi olan değerli bir bakan. Onun da başarılı olmasını temenni ediyorum'' dedi.

Gelişmenin istikrar içinde devam etmesinin ve yüksek standartlar konulmasının temel hedef olması gerektiğine dikkati çeken Gül, ''İşleri hemen yapıp bitirmek güzel ama yapılan işlerin yüksek standartlarda yapılması da çok öncelikli olmalıdır. Bazen vasat bizim için ölçü oluyor. Vasatın bizim için ölçü olmaması gerekir. Standartları artık yükseltmemiz gerekir. İllerinizde bunu çok yakinen gözetmeniz gerekir ve alışkanlıkları kırıp vasatın üzerine çıkabilmek için özel bir takip gerekir'' diye konuştu.

Bu anlayışın her yerde hakim kılınmasını isteyen Cumhurbaşkanı Gül, ''Çünkü sizler devlet adına üstlendiğiniz misyonun yanında, adeta bir orkestra şefi olarak görev yapıyorsunuz. Valilerimizin öncülüğü ve yönlendirmesi ile sağlanacak böyle bir işbirliği ve dayanışma, bir yandan ilde bir sinerji oluşturarak başarıyı artıracak, öte yandan kurumların ve yöneticilerin enerjilerini boşa harcamalarına da mani olacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.

Gül, valilere ''Türk idarecileri olarak sizler, değişen dünya koşullarına paralel olarak kendinizi yenilemeli, sahip olduğunuz vizyon itibarıyla ufku geniş, geleceği görebilen, dünyadaki gelişmeleri izleyip, ilinde, bölgesinde ve Anadolu'nun her köşesinde uygulayabilen birer toplum lideri olmalısınız. Bugünkü modern kamu yönetimi anlayışı inisiyatif almayı öngörüyor. Sizler bulunduğunuz yerlerde inisiyatif alarak, yerel imkanları harekete geçirerek, çoğu zaman da sorunları Ankara'ya taşımadan birçok iş ve hizmeti yerine getiriyorsunuzdur'' diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

Hep üzerinde durduğumuz güvenlik-özgürlük dengesini sürekli gözetmek; özgürlük ve güvenliği birbirine feda etmemek için hepimize düşen görevler vardır. Güvenliği sağlarken hak ve özgürlüklerin kullanılmasını engelleyici tavır içinde olmamalıyız.''

Konuşmasının sonunda valilerden illerindeki şehit aileleri ve gazilere özel önem vermelerini isteyen Gül, ''Özellikle bir konuya çok daha fazla önem vermenizi sizden rica ediyorum. O da şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize sahip çıkmanızdır. Onlar hepimize bırakılmış birer emanettir. Onlara sahip çıkmak, her türlü ihtiyacını hiç kimseye fırsat vermeden, bunun da altını çizmek istiyorum, hemen yerine getirmek, bunu titizlikle takip etmek sizin en öncelikle konularınızdan birisi olsun'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız