SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valiliğe Göre 'Malatya Günleri'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da 26- 29 Mayıs günleri arasında gerçekleştirilen ve "ilgisizlik" eleştiri konusu olan Malatya Günleri ile ilgili olarak, organizatörlerden Malatya Valiliği de bir değerlendirme yaptı.
Valilik'ten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:
"26-29 Mayıs 2011 tarihleri arasında, Valiliğimiz sorumluluğunda, Ülkemizin en önemli ticaret merkezi ve en kalabalık şehri olan İstanbul’da; Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sanayi ve Ticaret Örgütleri, Sivil Toplum Örgütleri,  Özel Sektör Temsilcileri, Kültür ve Turizm Kuruluşları ve Firmaları, Gıda Firmaları, Restaurant ve Cafe İşletmeleri, Müzik ve Folklör Toplulukları ile Malatya’mızın tanınmış ses sanatçılarının yer aldığı Malatya Günleri Etkinlikleri tüm İstanbullular’ın katılımına hitap edecek içerikte organize edilerek gerçekleştirilmiştir. Birincisini 7-10 Ekim 2010 tarihleri arasında Ankara ilinde gerçekleştirdiğimiz “Ankara Malatya Günleri” siyaset, sanat, iş dünyası, Ankara’da yaşayan Malatyalılar ve Ankaralılardan büyük ilgi görmüş, zengin içeriği ile her kesimin beğenisini toplamış ve bu alandaki önemli bir eksikliği gidermiştir.  Etkinliklere katılan esnaflarımız da yapmış oldukları alışveriş ve tanıtım faaliyetlerinden memnuniyetlerini çeşitli vesilelerle dile getirerek, İstanbul’da da böyle bir etkinliğin düzenlenmesi taleplerini sıklıkla dile getirmişlerdir. Buradan hareketle “Malatya Günleri” etkinliklerinin “geleneksel” hale getirilmesi ve çok sayıda hemşehrimizin yaşadığı İstanbul ilinde de düzenlenerek İlimizin tarihi, coğrafi, kültürel ve ekonomik değerlerinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlanması amaçlanmıştır.
Tanıtım organizasyonları ve buralarda gerçekleştirilen aktiviteler öncelikli olarak haber niteliği taşımakta ve medya kuruluşlarının ilgisini çekmektedir. Bu sayede çok sayıda basın-yayın kuruluşu etkinlikler süresince dikkatini etkinlik alanında yoğunlaştırmakta ve yayınlarında tanıtım günleri ile ilgili haberlere yer vermektedirler. Bu açıdan Ankara ve İstanbul’da düzenlenmiş olan “Malatya Günleri” etkinlikleri ile yazılı ve görsel medyada sıkça yer alınarak İlimizin marka değerinin artırılmasına önemli katkı sağlanmış,  kamu ve özel sektör kuruluşları tarihi, turistik ve ekonomik değerlerin tanıtımı konusunda vizyon oluşturmuşlardır.
Dört gün devam eden tanıtım günlerinde her akşam farklı bir sanatsal etkinliğe (konser, halk oyunları gösterisi, yöresel oyunlar vb.) yer verilmiş, ticari zenginliklerimizin yanı sıra ilimizin kültürel değerleri de İstanbul’a taşınmıştır. 
İlk iki günün (Perşembe-Cuma) çalışma günü olması nedeniyle beklediğimizden az sayıda ziyaretçinin geldiği etkinlik alanımız Cumartesi ve Pazar günü çok sayıda İstanbullu ve İstanbul’da yaşayan hemşehrimizin katılımıyla sonlanmıştır. Artık geleneksel hale getirmiş olduğumuz “Malatya Günleri” etkinliklerinden İlimizin marka değerinin artırılması konusunda daha fazla yarar sağlanması için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bu vesileyle İlimizin ticari ve kültürel değerlerinin İstanbul’a taşınmasında emeği geçen tüm kamu ve özel sektör temsilcilerine teşekkür ederiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız