SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valiliğin 'Aday' Gerekçeleri

A- A+ PAYLAŞ

TBMM Üstün Hizmet Ödülü için iki "kurum" adayı olan Valilik, adaylarına ilişkin gerekçeli yazıyı TBMM'nin ilgili kuruluna gönderdi.

 

Vali Halil İbrahim Daşöz imzasıyla TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığı'na gönderilen yazıda, Valinin teklifiyle İl Genel Meclisi'nde oylanarak, üstün hizmet ödülüne aday gösterilen "91 Bin Dev Öğrenci" ve "Malatya Eğitim Vakfı" ile ilgili gerekçeler sıralandı.

 

Valiliğin yazısı şöyle:

 

"İlgi yazınız çerçevesinde, aşağıda haklarında ayrıntılı bilgiler sunulan 91 BİN DEV ÖĞRENCİ ve MALATYA EGİTİM VAKFI’na TBMM Üstün Hizmet Ödülü verilmesi Valiliğimizce uygun görülmektedir:

 

            I. 91 BİN DEV ÖĞRENCİ

            91 Bin Dev Öğrenci, Valiliğimizce başlatılan 91 Bin Dev Öğrenci Projesinin kahramanları olup, Malatya İl merkezinde eğitim gören ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinden oluşmaktadır.

 

            Projenin kısa tanımı “Öğrencilerin öncülüğünde farklı süreç ve yöntemlerle okul yaptırma projesidir.”

Proje kapsamında:

 

—Öğrenciler tüm okullarda aralarından seçtikleri eşit sayıdaki kız ve erkek öğrenciden oluşan “Sınıf Proje Temsilciliği”, “Okul Proje Kurulu” ve “İl Proje Kurulu” şeklinde örgütlenmiştir.

 

Bu kurullarda okul yöneticileri, okul aile birliği temsilcileri, rehber öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Vali vb. görevliler yer alsa da, çoğunluk öğrencilerden oluşmaktadır.

 

 —Öğrenciler, okulun finansmanını sağlamak üzere sınıf, okul ve İl düzeyinde kâğıt toplama; ağaçlandırma, Kermes, tiyatro, kitap hazırlama, kartpostal kampanyaları, çeşitli sosyal, kültürel, sportif aktiviteler v.b yüzlerce faaliyet gerçekleştirmiştir.

 

—2006 Şubat ayında başlayan faaliyetlerden bu güne kadar 700 Bin YTL gelir elde edilmiştir. 16–24 derslikli tam donanımlı modern bir yapı olacak 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu inşaatının %50'si tamamlanmıştır. Faaliyet 2007 Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek ve okul Eylül ayında hizmete açılacaktır.

 

Proje kapsamında sadece bu okul değil öğrencilerin işbirliği ve katkısı ile emniyet mensuplarımızın öncülüğünde 21 derslikli Polis Amca İlköğretim Okulu ve öğretmenlerinin öncülüğünde 21 derslikli Öğretmenler İlköğretim Okulu inşaatları başlamış ve %50'liler düzeyine gelmiştir. Keza sağlık mensuplarının ve kamu görevlilerin öncülüğünde 2–3 okul (anaokulu veya diğer okullar) inşaatı başlamak üzeredir.

 

Bütün bu İnşaatlar 2007 yılı içerisinde bitecek ve okullar hizmete açılacaktır.

 

Açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, kahramanları, süreci ve uygulanış biçimiyle özgün ve alışılmışın dışında bir faaliyet söz konusudur. Ve okul yapmanın ötesinde anlamları vardır.

 

Şöyle ki;

 

1-Bir kere İl Merkezindeki tüm öğrenciler (91 Bin) bir araya gelmiş ve proje ortağı olmuştur. Bu sayı, bir rekordur.

 

2-Öğrenciler projenin hem karar vericisi, hem uygulayıcısı, hem de denetleyicisidir.

 

3-Çocuklar alışılmışın dışında başkalarından bir şey beklemek yerine, “ben ne yapabilirim, ben çok şey yapabilirim, ben değerliyim, ben önemliyim” anlayışıyla hareket etmektedirler.

 

4-Çocuklar faaliyetleriyle İlin sosyal ve kültürel yaşamına büyük renk katmışlardır.

 

5-Keza İlin tanıtımına büyük katkı sağlamışlardır (örneğin gazete haberleri, TV programları, yurt içi ve yurt dışına gönderilen 500.000 adet kayısı kartpostalı v.b faaliyetler...)

 

6-Ülkemizin en önemli konusu olan "Eğitim’in öneminin daha iyi anlaşılmasına ve halkın bu konuda bilinçlenmesine katkı sağlamışlardır.

 

7-Ülkemizin pek çok yöresinde gasp, darp, uyuşturucu v.b. olumsuz öğrenci ve gençlik haberlerinin yaygınlaştığı bir dönemde, bu çocuklar tüm Türkiye'ye, hatta Dünya'ya örnek olabilecek bir faaliyet yürütmektedirler.

 

8–91 Bin Öğrenci, İl Merkezinde yaşayan bütün ailelerin çocuklarıdır ve değişik sosyal, ekonomik, kültürel çevrelerden gelmektedir. Bu çocukların proje ortağı olmaları İlin huzur ve güvenliği için de büyük anlam ifade etmektedir.

 

9-Bu faaliyetler, süreci sonucundan daha önemli olan faaliyetlerdir. Çünkü bu süreçte öğrencilerin sosyalleşme, özgüven, karar verme, sevgi, saygı, dostluk, üretim, paylaşım, demokrasi kültürü, vizyon, liderlik v.b. özellikleri, güç ve kabiliyetleri gelişmektedir.

 

Bu gelişmeler, onların hayatta daha başarılı ve mutlu olmalarına katkı sağlayacak kazanımlardır. Bu itibarla; 91 Bin Dev Öğrencinin TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülmeleri hem onlara verilen değeri gösterecek, hem de tüm Türkiye'ye iyi bir örnek olacaktır.

 

II. MALATYA EĞİTİM VAKFI

Malatya Eğitim Vakfı, 1985 yılında kurulmuş merkezi İstanbul'da olan bir vakıftır.

 

Kuruluş amacı, ülke genelinde fakir, başarılı, Atatürk İlkelerine ve demokrasiye inanmış üniversite öğrencilerine burs vermektedir.

 

Vakfın 32 kurucu, 34 onur, 180 mütevelli, 6.500 kayıtlı fahri üyesi olup Malatya ve Ankara'da şubeleri bulunmaktadır. Vakfın, şimdiki Başkanı Şaban TAÇYILDIZ'dır.

 

Vakıf kurulduğu tarihten itibaren eğitim ve sosyal yardım konuları başta olmak üzere pek çok hizmet yapmıştır.

 

Vakıf bugüne kadar;

—15 bin öğrenciye burs vermiştir,

—İstanbul’da 60 yataklı yüksek öğrenim kız yurdu işletmektedir.

—Okullar ve öğrenciler için bilgisayar, kitap, kırtasiye, giyecek v.b. yardım yapmıştır.

—Kendisi veya üyeleri vasıtasıyla Malatya İlinde 3 Anaokulu, 26 İlköğretim Okulu, 11 Lise, 2 Öğrenci Yurdu, 10 Sağlık Kurumu, 11 Hayır Kurumu inşaatını ya tamamen bitirmiş veya yapımına katkı sağlanmıştır.

—Halen İnönü Üniversitesi Arapgir Meslek Yüksek Okulunun inşaatı, Malatya İlinde 2 sağlık ocağı ve 2 ilköğretim okulu İnşaatı vakıf üyelerinin finansmanıyla yürütülmektedir.

 

Bu bilgilerden de anlaşılacağı üzere Malatya Eğitim Vakfı hizmet üretme noktasında Ülkemizin en önemli Vakıflarından birisidir.

 

Bu itibarla Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülüne layık görülmesi hem büyük bir kadirşinaslık olacak, hem de daha büyük hizmetleri için teşvik olacaktır.

 

Valiliğimiz teklifinin yanı sıra, ilimiz İl Genel Meclisi de 09.01.2007 tarih ve 5 sayılı kararı ile 91.Dev Öğrenciyi ve Malatya Eğitim Vakfını Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülüne aday göstermiştir.".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız