SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Valiliğin Adını Kullanıyorlar.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:57:27
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'nün projeleri olan ‘Deniz Yıldızı’ ve ‘Toplum Destekli Polislik Mahalle Polisliği Uygulaması’ ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Polisevi’nde düzenlenen toplantıda ayrıca ‘ikinci el ürünlerin satışı’ ve ‘abartılı egzoz’ ile ilgili olarak ‘Valilik Emirleri’de kamuoyuna duyuruldu.

Deniz Yıldızı Projesi

Malatya Valisi Vasip Şahin, ‘Deniz Yıldızı Projesi’ ile ilgili olarak yaptığı konuşmada; “Bu projede amaç; okulu terk eden, bunalıma giren ve buna benzer durumlardan dolayı suça sürüklenebilecek gençleri tespit etmek ve topluma kazandırmaktır. Gençlerimizin bu tür kötü şeylerden uzaklaşıp iyi alışkanlıklara yönelmeleri için gerekirse ailelerinin de içinde bulunacağı bir takım çalışmalar yapılacaktır. “ dedi.

Deniz Yıldızı Projesi kapsamında ilk aşamada 30 aileden 45 çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen  Vali Şahin; “Suça sürüklenen ve sürüklenebilecek gençlerin aileleri ile gönüllü polis ailelerinin irtibatını sağlamak, yani koruyucu aile sisteminin oluşturmak hedeflerimiz arasındadır. Yine mahalledeki imam ve öğretmenlerin katkıları ile gençlerle birebir ilgilenilmesi, İŞKUR ve Malatya Belediyesi’nin katkıları ile çeşitli meslek edindirme kursları açmak, civar illere ve mümkün olursa yurt dışına gezilerin düzenlenmesi ve spora yönlendirilmeleri, sinema ve tiyatro izletilmesi, bu çocuklara hediyeler verilmesi, Malatya Belediyesi bünyesindeki Okuma ve Eğitim Merkezi’ne ve Sanat Merkezi’ne  yönlendirilmeleri, polislik mesleğinin tanıtılması ve Ramazan ayında iftar yemeği organize edilmesi  gibi faaliyetlerde yapılacaktır” İfadelerini kullandı.

“Mahalle Polisliği Uygulaması’

Malatya’nın 8 bölgeye ayrıldığı ve her bölgede iki polis görevlendirilerek ‘Mahalle Polisliği’ uygulamasının başlatıldığını söyleyen Vali Şahin, “ Mahallelerin kendilerine emanet edildiği iki polis görev yapacak. Bunlar esnaf, sivil toplum örgütleri, okul gibi yerler ile irtibata geçerek mahallenin huzur ve güvenliğini sağlayacaklar. Ayrıca E-Devlet uygulaması kullanılarak da bu polisler ile iletişime geçilebilecek.” dedi.

Vali Vasip Şahin proje kapsamında yapılacak faaliyetleri ise şöyle sıraladı; “ Bilgilendirici ve tanıtıcı ziyaretler yapılacak, okul idarecileri ve öğretmenleri ile toplantı yapılacak, kırtasiye ve kıyafet tedariki yapılacak, dezavantajlı ve mağdur kişilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve rehabilite edilmeleri sağlanacak, sportif ve sosyal etkinlikler düzenlemek, dolandırıcılık, hırsızlık, sosyal medya, dilencilik, aile içi şiddet gibi konularda bilgilendirici materyallerin dağıtımı yapılacak”

VALİLİK EMİRLERİ

‘2. El Satışlar’

Malatya Valisi Vasip Şahin, ‘ikinci el ürünlerin satışı’  ve ‘abartılı egzoz ‘  ile ilgili olarak da yaptığı konuşmada; “ 18 yaşından küçük kişilerin büyüklerinden habersiz evdeki eşyaları satmaları durumu karşısında; bunları alacak esnaf ve işyerleri ile ilgili çalışmalarımız olacak. Bu kişiler gider pusulası düzenlemeden bu eşyaları alamayacaklar. Gider pusulasında ürünün kimden alındığı, adres ve kimlik bilgilerine yer verilecek. 18 yaşın altındakiler ancak velileri ile birlikte gelerek ve onların imzaları ile bir şey satabilecek. Bu durumda velilerinde bilgileri kayıt altına alınacak. Gider Pusulaları, Vergi Usul Kanunu’nun 254. Maddesi gereğince 5 yıl saklanacak ve kolluk kuvvetlerinin talebi halinde ibraz edilecek “ dedi. Vali Şahin, Valiliğin bu emri ile hırsızlık eşyaların el değiştirilmesinin zorlaşacağını da sözlerine ekledi.

‘Yüksek Sese Tedbir’

Vali Vasip Şahin ayrıca, ‘abartılı egzoz’ diye tabir edilen ürünlerin engellenmesi içinde tedbirler alındığını söyledi. Vali Şahin bu konuda Valiliğin aldığı kararla ilgili olarak; “ Yerleşim yerlerinde, kamunun huzurunu bozacak şekilde kullanılan motorlu araçlar veya abartılı egzoz konusunda önlemler alınacak. Bu ürünlerin montajını yapan işyerlerine bilgiler verilerek, böyle ürünlerin montajının yasaklandığı bildirilecek. İş yerleri ancak TSE onaylı orijinalliğine uygun egzoz takacak ve satacak. Uyarılara rağmen bu ürünleri yapan ve kullanan kişilere Kabahatler Kanunu’na göre ceza kesilecektir. “ dedi.

“Sadece Polisiye Tedbirler ile Olmaz”

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Vasip Şahin, gençler arasında uyuşturucu madde kullanımının arttığı yönündeki soruya;  “Kötü alışkanlıklara yönelen gençlere yönelik olarak 5 müdürlüğün yürüttü bir proje var. Bu konuda yakalamalar çok arttı. Gençlerimizin bu kötü alışkanlıktan uzak tutulması sadece polisiye tedbirler ile olmaz. Toplumun tüm kesimlerinin bu konuda duyarlı olması lazım; birlikte bir şeyler yapılırsa başarılı olunur. Gençlerin daha çok sahiplenip onlara ilgi gösterilmesi gerekiyor. ” dedi.

“Öğretmen Bile Konuşamaz Hale Geldi”

Kentin çeşitli yerlerinde gençlerin uygunsuz vaziyette görüldüğü ve bunun için bir tedbir alınacak mı sorusu üzerine Vali Vasip Şahin; “Bu konuda ailelerin çocuklarına ikazı çok önemli; ardından komşular ve sivil toplum kuruluşlarının devreye girmesi lazım. Şehirlerimiz büyüyor ama gittikçe yalnızlaşıyoruz. Birisi çıkıp da ‘Evladım öyle yapma’ diye hiç birimizin çocuğuna söyleyemiyor. Ya da anne ve babasından çekinerek söyleyemiyorlar. Buna benzer olayları okullarımızda da yaşıyoruz. Öğretmenlerimiz iki kelime söz söylemek istiyor; veliyle karşı karşıya kalınabiliyor. İnsanlar çocuklarına yanlışı söyleyen kişilere teşekkür etmeli; eskiden öyle bir anlayış vardı. Sokaktaki çocuktan herkes kendini sorumlu hissederdi. Ancak günümüzde öğretmenler bile bunu diyememe noktasına geldi. “ ifadelerini kullandı.

“Valiliğin Adını Kullanıyorlar”

Vali Vasip Şahin, özellikle engellilere yardım bahanesiyle şehrin çeşitli yerlerinde yardım toplandığını, bu satışlarda Valiliğin isminin de kullanıldığı uyarı üzerine; “ Bu daha çok belediyenin görevi; tabi bizlerde onlara destek veriyoruz. Malatya Valiliği adına satış yaptığını söyleyen kişiler nüfuz suiistimali yapıyordur. Bunun suç olduğunun bilinmesi gerekiyor. “ diye konuştu.

Vali Vasip Şahin sözlerinin sonunda; Malatya Emniyet Müdürlüğü’nün www.facebook.com/malatyaemniyet ve www.twitter.com/malatya_emniyet adreslerinin hizmete sunulduğunu ve vatandaşların bu adresler üzerinden de iletişime geçebileceğini söyledi.

HABER-FOTO: Görüş Gazetesi (Levent BARIŞ)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız