SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valiliğin 'Onur Ödülü' Adayları

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:55:58
Valiliğin 'Onur Ödülü' Adayları
A- A+ PAYLAŞ

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi’nin  (TBMM) 2005 yılından beri verdiği Üstün Hizmet Ödülü’nü kaldırarak  bu yıldan itibaren yalnızca TBMM Onur Ödülü verecek. Bu arada, Malatya Valiliği de bu yıl bir kurum ve iki kişiyi bu ödüle aday gösterdi.

ULUSAL VE ULUSLAR ARASI BAŞARI KOŞULU..

TBMM Onur Ödülü Yönetmenliğine göre; Onur Ödülü'nün; 'Ulusal ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ve tescil edilmiş üstün başarıları ile ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Türk vatandaşlarına' verilmesi öngörülüyor. .Onur Ödülü; para ödülü, başarı belgesi, heykel ve plaketten oluşuyor.  Ödülün verilmesinde adayın bilimsel çalışmaları, sanatsal ve kültürel eserleri veya topluma fayda sağlayan faaliyetleri ile ulusal veya uluslararası alanda başarı göstermiş olması koşulu aranıyor.

VALİLİĞİN ÖNERDİĞİ MALATYA ADAYLARI..

TBMM Onur Ödülü için başvuru süresi 28 Şubat 2014 tarihinde sona erdi. Malatya Valiliği, TBMM Onur Ödülü için Malatya’nın aday listesini geçtiğimiz hafta resmi yazıyla TBMM Başkanlığına gönderdi. 

Malatya Valiliği’nin göndermiş olduğu Onur Ödülü aday listesinde merkezi İstanbul’da bulunan Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD), MEV eski başkanı Şaban Taçyıldız ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Eylül’deki ziyaretinde evine konuk olduğu, ayrıca AKP’nin Doğanşehir Belediye Başkan adayı gösterdiği Vahap Küçük’ün kendi adını taşıyan oğlu L.C. Waikiki Yönetim Kurulu Başkan Vahap Küçük yer aldı.

Adaylardan MİAD'ın başkanı Yunus Akdaş ile  Şaban Taçyıldız da, önceki yıllarda AKP'den Malatya'da milletvekili aday adayı olmuş, ancak aday gösterilmemişlerdi. 

Adayların ön değerlendirilmesi, Yönetmelikte belirtilen esaslara göre TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu tarafından 4 Nisan 2014 Cuma gününe kadar tamamlanacak. Belirlenen aday listeleri ile TBMM Başkanlığına sunularak ilan edilecek.

DAHA ÖNCE HİZMET ÖDÜLÜ ALANLAR 

TBMM’nin daha önceki yıllarda vermiş olduğu ve her ilden önerilen kurum ve isimlere verilen  Üstün Hizmet Ödülünü 2006 yılında işadamı Ahmet Çalık, 2007 yılında Malatya Eğitim Vakfı’na (MEV), 2008 yılında işadamı Abdülkadir Eriş, 2010 yılında ise işadamı Mehmet Ali Aydınlar ile Emekli Vali-Müsteşar Galip Demirel almıştı. 2009 yılında Malatya’dan ödül alan isim olmazken, aynı yıl İstanbul aday listesinden Malatyalı işadamı Necmettin Bitlis Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştü. Bu yıl önerilen listede yer alan MİAD 2009 yılında da İl Genel Meclisi tarafından alınan kararlar Üstün Hizmet Ödülüne aday gösterilmişti. 

HABER: malatyahaber.com- Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız