SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Valilik Açıklaması Yanıltıcı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:45:41
A- A+ PAYLAŞ
 
Bir başka göreve atanan Malatya Valisi Ulvi Saran'ın Vilayet Parkı'nın boşaltılıp bir kısmının yıkılmasına yönelik faaliyetinin yanı sıra, Valiliğin bu konuya ilişkin açıklamasına, park işletmesinin avukatı Faik Demez'den tepki geldi. Demez, Valiliğin bu konudaki son icraatından sonra yapılan açıklamasını da "kamuoyunu yanıltıcı" olarak nitelendirdi.
 
Avukat Demez'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:
 
"Bilindiği üzere Malatya Vilayet makamı, kamuoyunu meşgul eden, önemli bir icraata el atmıştır.
 
Vilayet parkını kira süresi dolduğu gerekçesi ile büyük güvenlik önlemleri altında tahliyeye başlamıştır.
 
Malatya’da göreve başladığı aydan itibaren, Malatya’nın en öncelikli ve olmasa olmazı olarak gördüğü en önemli meselesinin vilayet parkı çay bahçesi işletmesini tahliye etme olup ve tayini çıkmasına rağmen Halen bu işi en önemli mesele yapmaya devam etmiş ve etmektedir.
 
Nedir makamın bu tavrı?,   Yasal olmayan bir korsan işletmeye dahi uygulanmayan bir tavır ile hareket etmektedir.
 
Geçen yıl hatırlanacağı üzere 2012 yılı temmuz ayına kadar kira sözleşmesi devam etmesine rağmen, Vilayet aile çay bahçesi işletmesine yönelik, husumet ve  HUKUK TANIMAZ  tavır sergilemiş ve  sözleşme devam etse de bu işletmeyi polis zoru ile boşaltma girişimi içerisine girmiş ve işletme sahibi tarafından yasal mücadele yolu ile valilik makamının bu haksız ve hukuk tanımaz tavrına direnmiş ve en nihayetinde yaptığı basın açıklama ise kamuoyunu aydınlatarak valilik makamının kendisinin sözleşmesinin halen devam ettiğini hatırlatarak dur demiştir.
 
O süreçten bu güne kadar yasal yollar devam etmekte olup ve halen açılmış ve derdest 4 ayrı dava devam ederken iyi niyet sergilemeyerek ve SEZONLUK ÇALIŞAN İŞLETMEYE en azından ekim sonuna kadar sezon sonuna kadar  opsiyon tanımadan çıkartma yolunu seçmiştir.
 
Basında çıkan haberlere dün itibariyle verdiği cevap ‘ta vilayet makamının ne denli kindar ve acımasızca hareket ettiğini ve gerçekleri kamuoyunda gizlediği su götürmez gerçektir.
  
Açıklamak gerekirse;
Vilayet makamı öncelikle buranın  koruma kurulunca tescil edilmiş özel sit alanı olduğunu hiçe sayarak ayrı ayrı projelerle aykırı işlem amaçlamış ve her seferinde müdahale edilerek hukuka aykırı davranışlarından vazgeçirilmeye çalışılmış ve en son oldu bittiye getirilerek verilen aykırı proje kurulca onay görmüş ve bu karara karşı idari yargıda dava açılmış ve bu dava  devam etmekte olup mahkeme  keşfe karar kılmıştır. 
               
Makamın en azından bu keşfi, hukuka saygı adına beklemesi gerekmez mi?
 
Sayın makam her şeyi bırakmış Malatya Belediyesi'nin yol genişletme ihtiyacını öne sürmüş olup ve bu nedenle kesilecek ağaçların ve yeşili yok etmenin üstünü örtmeye çalışmaktadır.
 
Makam hukuka saygı gereği olan ve işletmecinin Ankara bazında yaptığı ve halen RED edilmeyen talebine ilişkin cevap beklemeksizin tahliye yoluna gitmesini de  gizlemektedir.
 
Soruyorum kamuoyuna ;”Yarın Milli Emlak Genel Müdürlüğü yılda 500 bin TL kira geliri olan bir mülkü heba etmemek adına işletmecinin talebini kabul ettiğinde bu tahliye nedeni ile oluşacak zarar ve ziyanı ve telafisi imkânsızlığı kim tazmin edecek merak ediyoruz.
 
Tarafsız ve her vatandaşa eşit yaklaşım kamunun asli ve vazgeçilmez unsudur.
 
Kamuoyuna verilen cevabın, yanıltmaktan öte gitmeyen bir açıklama olduğunu düşünüyoruz. Takdiri kamuoyuna bırakarak saygılar sunuyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız