SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik Binasında 'Kimyasal Alarmı'!..

0
Güncellendi - 2017-12-15 00:54:12
Valilik Binasında 'Kimyasal Alarmı'!..
A- A+ PAYLAŞ

Valilik binasında bayılan Suriyeli sığınmacının, görevlilere “Kimyasala maruz kaldım” demesi üzerine Valilik binasına AFAD ve UMKE özel ekipleri çağrıldı. Suriyeli, özel ekip tarafından ambulans ile hastaneye kaldırıldı. İncelemelerin ardından Valilikçe yapılan açıklamada, kimyasal bulguya rastlanmadığı, şahsın astım krizi geçirdiğinin belirlendiği bildirildi.

KİMYASAL ALARMI

Olay; Malatya Valilik binasındaki Göç İdaresi Müdürlüğü'nde yaşandı. Malatya’ya gelen Suriyeli Muhammed Hüseyin (35) adlı şahıs, burada kayıt işlemleri sürürken bayıldı. Baygınlık esnasında görevlilere “Suriye’de kimyasala maruz kaldım” demesi üzerine, yanına kimseyi yaklaştırılmadı.

Valilikteki görevliler, kimyasal alarmı vererek, AFAD İl Müdürlüğü’nden kimyasal olaylara müdahale ekibi ile Sağlık İl Müdürlüğü’nden UMKE ekibi çağrıldı. Her iki ekipte kimyasal olaylara karşı özel ekipmanlarını giyerek geldiler.

Suriyeli Muhammed Hüseyin,UMKE ekibi tarafından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Suriyeli Muhammed Hüseyin’in 15 gün önce Kobani’den Malatya’ya geldiği ve yakınlarının yanında kaldığı, kayıt işlemlerini yaptırmak üzere Valilik binasındaki Göç İdaresi İl Müdürlüğüne gittiği belirlendi.

Suriyeli Muhammed Hüseyin, özel odaya alınarak tıbbi müdahale yapılmaya başlandı.

VALİLİK: "KİMYASAL BULGUYA RASTLANMADI"

Bu arada, olayla ilgili olarak Valilik'ten bir açıklama yapıldı ve kimyasal bulguya rastlanmadığı, şahsın astım krizi geçirmiş olduğunun belirlendiği bildirildi.

Valilik açıklaması şöyle:

"13.12.2017 Günü Saat: 13:17’ de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ne İl Göç İdaresi ve 112 Acil Çağrı Merkezi’nden gelen ihbarda “İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne kayıt için gelen Suriye uyruklu bir vatandaşın kimyasal maddeye maruz kaldığı” bilgisi gelmiştir. Bunun üzerine Müdürlüğümüz KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) Müdahale Birimi harekete geçerek ivedilikle olay yerine intikal etmiş yapılan ortam ölçümlerinde herhangi bir tehlikeli bulguya rastlanmamıştır. Rahatsızlanan şahısta solunum güçlüğü gözlenmiş, ihtiyaten olay yerinde bulunan 112 Acil Yardım ekibiyle Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin KBRN Ünitesi’ne nakli sağlanmıştır.

Daha sonra Hastane ile yapılan telefon görüşmelerinde şahısta astım rahatsızlığı olduğu muhtemelen astım krizi geçirdiği, dolayısıyla herhangi bir kimyasal etkilenme ve bulguya rastlanılmadığı anlaşılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Burhan Karaduman / Yeni Malatya Gazetesi - Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Şüle (6 yıl önce)
    Bu Suriye liler buraya gelince sağlık taramasından geçiyor mu?geçmesi lazım yüzmilyonlarca mikrop hastalık var biraz da bizi düşünün yahu...
    0
    0
    Yanıtla