SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik Binasında Patlayan Bombaymış!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valilik binasının, Valilik makamının da bulunduğu ve Vali Yardımcısı Abdullah Küçük'ün makam odasına 10 metre mesafedeki bayanlar tuvaletinde 27 Ocak Cuma günü saat 16.30 sıralarında bir patlama oldu. Patlama sırasında, ayaklı lavabonun bir bölümü parçalanırken, can kaybı olmadı. Patlama üzerine olay yerine bomba uzmanları gelerek incelemeye başladılar. Vali Halil İbrahim Daşöz, saat 18.15'de yaptığı açıklamada, patlayıcının "ses bombası", elektronik düzenekli ve plastik kaplı olduğunu, araştırmanın geniş çaplı olarak sürdürüldüğünü söyledi. Bu arada bombanın; 25 Ocak'ta Trabzon MHP binası, 26 Ocak'ta Rize Belediye binasında patlayan bombalarla benzer özellikler taşıdığı belirlendi.

VALİ YARDIMCISININ ODASINA 10 METRE..
Patlamanın olduğu tuvaletin, Valilik binasının Mücelli Caddesi tarafındaki bölümünde bulunduğu ve Vali Yardımcısı Abdullah Küçük'ün odasına 10 metre mesafede olduğu belirtildi.

Patlama sonrası Hükümet Konağı'na giriş çıkış yasaklandı ve polisin tüm binada yaptığı genel araştırma, kimlik denetiminden sonra personel ile vatandaşların çıkışına izin verildi.

Patlamanın meydana geldiği bayanlar tuvaletinin "umuma açık" olmadığı, anahtarının kattaki dairelerde görev yapan bayan personelde bulunduğu öğrenildi.

Valilik binasının ana girişi ile iki yan giriş kapısında polis denetimi bulunuyor ve 3 kapıda da ayrıca elektronik metal algılayıcı sistemi mevcut. Binaya girenler, bu sistemden geçirilerek, üzerlerinde silah vs. bulunup bulunmadığı kontrol ediliyordu.

VALİ'NİN AÇIKLAMALARI..
Vali Daşöz ise, saat 18.15'te bir basın toplantısı yaparak, olay hakkında açıklamalarda bulundu.

Vali Daşöz, "“Bugün saat 16.30 civarında, Vilayet binasında, Bayanlar Tuvaleti olarak kullanılan yerde bir ses bombası patladığı duyulmuştur.

Arkadaşlarımız hızlı bir şekilde olaya intikal etmişlerdir. Gerekli tesbit ve değerlendirme çalışmalarını yürütmüşlerdir. Ve hala da çalışmalar sürmektedir.

Yapılan belirlemeler neticesinde, ses bombasının, elektronik düzenekte ve plastik kaplı olduğu görülmüştür.

Tuvalet içerisinde küçük bir tahribat sözkonusudur. Onun dışında parça tesirli bir şey olmadığı için, başka bir zarar söz konusu değildir. Herhangi bir cana zarar verici bir durum da söz konusu değildir.

Arkadaşlarımız konuyla ciddi ve yakın bir şekilde ilgileniyorlar. Bütün uzman arkadaşlarımız şu an bu konu ile ilgililer. Ümit ediyoruz önümüzdeki zaman içerisinde bununla ilgili olumlu sonuçları alabiliriz. Herhangi bir endişe verici durum yoktur."dedi.

Açıklamasından sonra soruları yanıtlayan Vali Daşöz, patlamanın bu hafta içerisinde Trabzon MHP binası, Rize Belediye Başkanlığı tuvaletinde meydana gelen patlamalarla benzerlik gösterdiği, patlamayı üstlenen bir örgüt olup olmadığı yolundaki soru üzerine de, "Tabi henüz bir kabullenme olayı veya kesin birşey söyleme durumunda değiliz. Ama olaylar benzerlik göstermekte, ses bombası itibarıyla. Olayların belirttiğiniz yerde yine tuvalette olmuştu. Öyle baktığımızda da o olaylar MLKP bağlantısı ilk akla gelen ihtimallerden biri, ama şu anda baktığımızda kesin bir durum söz konusu değil."dedi.

Patlamanın olduğu sırada Malatya Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerini makamında ağırlamakta olan Vali Daşöz, basına yaptığı açıklamanın ardından patlamanın olduğu tuvalette inceleme yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız