SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik İnceleme Başlattı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:56:27
Valilik İnceleme Başlattı
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’da bir grup girişimci kadının,  Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında dolandırıldıklarını iddia etmeleri üzerine, Malatya Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı. 
 
Valiliğin SODES projeleri üzerinde yanlızca denetim yetkisinin bulunduğu, proje yürütmek konusunda yetkinin olmadığının belirtildiği açıklamada, iddialar arasında bulunan dilekçenin Valilik tarafından sümen altı edilmesi gibi bir konunun ise gerçeği yansıtmadığı bildirildi. 
 
Malatya Valiliği tarafından basın kuruluşlarına gönderilen açıklama şöyle ; 
 
"05 Haziran 2012 tarihinde bazı ulusal ve yerel basın yayın organlarında “SODES’te Dolandırıcılık” veya “Dolandırıldık İddiası” başlığı ile yayınlanan haber hakkında açıklama zarureti hasıl olmuştur.
 
İlk olarak izaha muhtaç husus şudur: SODES Uygulama İlke ve Esasları çerçevesinde Malatya Valiliği olarak Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Örgütlerinin yürüttüğü SODES Projeleri üzerinde denetim yetkimiz vardır. Yani Valilik olarak herhangi bir proje yürütmekle mükellef olmadığımız gibi yetkimiz de yoktur. Bu gerçeğin altı çizildikten sonra bahse konu iddiaların Valiliğimizi ilgilendiren kısmıyla alakalı bölümüne izahat getirecek olursak; müştekilerin bahse konu iddiaları muhtevi Valiliğe verdiği dilekçenin Valilikçe sümen altı edilmesi iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.
 
Bilakis, iddialarla ilgili gerekli idari inceleme derhal başlatılmış olup; ayrıca konunun Dernekler mevzuatı çerçevesinde adli boyutu da olduğu için adli makamlara da konu Valiliğimizce intikal ettirilmiştir. Yine haberde Halk Eğitim Merkezi tarafından diploma ücreti adı altında kursiyerlerden toplandığı iddia edilen paralarla ilgili de Valiliğimizce idari soruşturma başlatılmıştır. Bunların dışında kursiyerlere ödenecek kursiyer ücretlerinin ödenmediği iddialarının muhatabı Projenin yürütücüsü konumunda olan Dernek yönetimidir. Zira, Valilik olarak projenin bütçesi uygulama ilke ve esasları çerçevesinde dilimler halinde dernek hesabına aktarılmıştır. Kursiyer ücretlerinin niçin ödemediği veya geç ödendiği iddialarına açıklık getirmesi gereken ilgili dernek yönetimidir. Ancak, Valilik olarak bu iddialar hakkında da inceleme başlattığımız kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 
"ÖDEME YAPILDI.."
Bu arada Malatya Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Ayşe Yıldırım Özceyhan, dernek olarak yürütmekte oldukları takı tasarım kursuna katılan kursiyerlere 200’er TL harçlık ödemelerinin yapıldığını açıkladı. 
 
SODES Projesi kapsamında açılan kursa katılan kadınların dolandırıldığı iddiasının gündeme getirilmesi sonrasında kursa devam eden 14 kadına aynı gün 200'er TL ödemelerinin banka aracılığıyla yapıldığı bildirildi. Malatya Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Ayşe Yıldırım Özceyhan yaptığı yazılı açıklamada, "Kursiyerlerin ilk ay hak etmiş oldukları (16.04.2012-16.05.2012 tarihler arası) günlük 10 TL'den 20 günlük toplam kişi başı 200 TL harçlıkları hesaplarına yatırılmıştır. Kursiyerlerin harçlık alabilmeleri ve kursa devam edebilmeleri için kursun toplam süresinin yüzde 10’undan daha fazla devamsızlık hakkı bulunmadığından ve kursa devam noktasında sürekliliği sağlayabilmek adına kursiyer harçlıkları kurs bittikten sonra verilecektir. Kadınlar diğer SODES kurslarını emsal göstererek aylık ücret talep etmektedir. Kursiyerlerle kursa başlamadan imzalanan taahhütnamede kursiyer harçlıklarının aylık ödeneceği ile ilgili bir madde bırakılmamıştır. Takı Tasarım Kursu'nun başlangıç tarihi 16.04.2012, bitiş tarihi 10.07.2012’dir" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız