SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik 'Olur' Demiş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da imar planında okul yeri olarak gösterilen bahçedeki ağaçların, vatandaşın açtığı dava sonucu beklenilmeden kesildiği bildirildi.

Çilesiz Mahallesi'nde meydana gelen olayla ilgili polis merkezine şikayette bulunan Cahit Birsen, "2308 ada 4 ve 5 nolu parsellerimize ilköğretim ve lise binaları yapılması için imar planında yer gösterilmiş. Biz konu hakkında dava açtık, mahkeme reddedince, tekrar hukuka başvurduk. Bu konuda, Malatya İdare Mahkemesi Başkanlığı tarafından 2005/935 sayılı dosyanın Danıştay'dan dönüşünün beklenmesine karar verildi. Bu nedenle duruşmanın
25.05.2010 günü yapılmasına karar verildi. Danıştay'da dosyaya ait bilgiler bölümünde ise, inceleme sırası bekleniyor diye ibare var. Yani davamız henüz sonuçlanmış değil. Dava sonuçlanmadan ve bize de tebligat yapılmadan, bir de baktık ki, çevik kuvvet eşliğinde belediye iş makinaları ağaçlarımızı kökünden söktü. Biz de ilgili karakola giderek, başta Vali Ulvi Saran ve belediye ilgilileri olmak üzere, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduk. Çünkü yaptıkları hukuk dışıdır. Hukukun sonucu beklenilmeden, cebri olarak ağaçlarımız kökünden kesildi" ifadelerini kullandı.

Cahit Birsen, bu konuda daha önceden de görevlilerin ilgili yere gelerek, ağaçları kesmek istediklerini, daha sonra mahkemenin sürdüğünü belirttiklerini, bununun üzerine tutanak tutularak, 'yargı kararı kesinleştikten sonra işlem yapılabileceği' şeklinde tutanak tutulduğunu dile getirerek, "Altında, devletin polisleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü ilgililerinin imzası bulunuyor" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, valilik oluru ile ağaçların kesildiğini belirterek, daha fazla açıklama yapmak istemediğini söyledi.

3 KARDEŞ HAKKINDA İŞLEM..
Bu arada, 49 yaşındaki C.B., kardeşleri 47 yaşındaki C.B. ve 46 yaşındaki N.B.’nin “Şüpheli” olarak gösterildiği olay, Polis Vukuat Raporu’nda da “Görevli Memurun Görevini Engelleme” suç başlığıyla yeraldı. Polis Raporu’nda olayla ilgili ”01.03.2010 günü kamu binası yapımı için planlanmış olan arsada yer tespiti ve vaziyet planı çalışmalarının yapılabilmesi ile ağaç kesimine başlandığında arsanın sahibi olduklarını iddia eden şüpheliler iş makinelerinin önüne kendilerini atarak görevlilerin çalışmasını engellemiş, Merkezimize intikal ettirilen şüpheliler, konu ile ilgili alınan ifadelerinde; bahse konu arsa ile ilgili mahkemelerinin devam ettiğini, mahkeme sonuçlanmadan kanunsuz olarak yıkım işlemleri yapıldığından engel olmak istediklerini, sorumlulardan şikayetçi olduklarını beyan etmişler olup, hazırlanan tahkikat evrakı adli mercilere ikmalen gönderilecektir.” bilgisi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız