SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik Önünde Kendini Yaktı!..

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:36:43
Valilik Önünde Kendini Yaktı!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alamadığını ileri sürerek daha önce Kaymakamlık önünde kendini ateşe veren şahıs, bu defa Valilik önünde kendini yaktı.

Yeşilyurt ilçesi Gözene mahallesinde yaşayan Ali Özbay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alamadığını iddia ederek, yanında getirdiği benzini üzerine döktü. Valilik önünde meraklı bakışlar arasında birden çakmağı çakan Özbay, kendini ateşe verdi. Alevler içerisinde kalan Ali Özbay yere düşerken, çevredeki polisler şahsa müdahale ederek ateşi söndürdü. Yangın tüpünün kullanıldığı müdahalede, Vali Süleyman Kamçı da olay yerine gelerek bilgi aldı. Vali Kamçı, Özbay'a neden böyle bir eylemde bulunduğunu sordu. Ali Özbay da, 2 bin lira borcu olduğunu ve ev kirasını ödeyemediğini söyledi. Vali Kamçı bunun üzerine, Özbay'a borçlarının ödeneceği sözünü verdi. Vali Süleyman Kamçı ayrıca, bir daha böyle girişimlerde bulunmaması için Özbay'dan söz istedi. Ali Özbay da, bir daha böyle yapmayacağına söz verdi.

Olay yerine gelen ambulansla Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ali Özbay, yapılan ilk müdahalenin ardından hayati tehlikesi bulunması nedeniyle Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevk edildi.

Özbay, geçen Ocak ayında Yeşilyurt Kaymakamlığı önünde aynı şekilde kendini ateşe vermişti. Yüzde 70 engelli olduğunu savunan Ali Özbay, o dönemde kendisine dizüstü bilgisayar verilmesini talep etmişti.

Özbay’ın bekar olduğu ve köyünde yalnız yaşadığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız