SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik Projesine Darbe!

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:21:45
Valilik Projesine Darbe!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da küçük tekstil işletmelerine tahsis edilmek üzere Valiliğe devredilen, tapuda Dernek Mahallesi’ne kayıtlı ancak Fırat Mahallesi sınırlarında bulunan Tekel’e ait deponun tahsisinin iptal edildiği ve deponun özelleştirme kapsamına alınmasına karar verildiği bildirildi. Bu işlemin, Malatya Valiliği’nin 4 bine yakın kişiye istihdam sağlama projesine de darbe vurulması anlamına geldiği belirtiliyor.

Malatya’da tapu kayıtlarına göre Uçbağlar ve Dernek Mahallelerine kayıtlı Tekel’e ait tütün depoları, Valilikçe yapılan girişimler sonucu, Valiliğe tahsis edilmek üzere Maliye Hazinesine devredilmişti. Malatya Valiliği de, bu depoları, küçük tekstil işletmelerine tahsis edip istihdam sağlama projesini harekete geçirmiş, eski Vali Ulvi Saran, bu işletmelerde 4 binin üzerinde istihdamın sağlanacağını bildirmişti.

Bu depolardan, Fırat Mahallesi’nde bulunanın (Dernek Mahallesi’ne kayıtlı) Valiliğe devrine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararının iptal edildiği bildirildi. 

Resmi Gazete’de yayınlanan Özelleştirme Yüksek Kurulu kararına göre, mülkiyeti Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş.’ye ait iken, kurulun 22 Kasım 2010 tanihli kararıyla Malatya Valiliği’ne tahsis edilmek üzere Maliye Hazinesine devrine karar verilen 16 bin 773 metrekare yüzölçümüne sahip alanın, üzerindeki binalarla birlikte devir ve tahsisine ilişkin kararın iptal edildiği, bu taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alındığı kaydedildi. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın isteği doğrultusunda Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca alınan tahsis iptali ve özelleştirme kapsamına alınması kararının, burada faaliyet gösteren firmaların tasfiye edilmesi anlamına geldiği belirtilirken, Malatyalı siyasilerin bu konudaki tepkilerinin ne olacağı merakla beklenmeye başlandı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız