SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik Projesini Tanıtıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliğinin öncülüğünde, MİAD'ın destekleyicisi olduğu "Malatya Eğitim Bursu Platformu" ile tanıtım kampanyası başlatıldı.

Konuya ilişkin olarak Valilik Basın Bürosu aracılığıyla yapılan duyuru şöyle:

"Malatyalı üniversite öğrencileri için çok önemli bir proje hayata geçiyor: Malatya Eğitim Bursu Projesi. Malatya Valiliği’nin himayesinde gerçekleşen proje, ihtiyaç sahibi Malatyalı üniversite öğrencileri için bir burs havuzu oluşturmayı amaçlıyor.

Projenin işleyişinden sorumlu olmak üzere kurulan “Malatya Eğitim Bursu Platformu”, hem burs verenler hem de öğrenciler için ideal bir yapıda, organize bir burs dağıtım sistemi oluşturmayı amaçlıyor. Platform, bu projede; kaymakamlıklar, belediyeler, vakıf ve dernekler, mahalle muhtarlıkları gibi kurum ve kuruluşlarla da işbirliği içinde hareket ediyor.

Malatyalı üniversite öğrencilerinin eğitim görmeme riskini ortadan kaldırmak için öğrencilere asgari öğrenim bursu sağlamayı amaçlayan bir fon yönetimi oluşturulması fikri, ilk olarak 2007 yılında ortaya çıkmış. Şeffaf, denetlenebilir ve güvenilir bir sistem içinde, eğitim bursu sağlamaya yönelik bir fon oluşumu ve yönetimini ön gören proje, Malatya Valiliği’nin teklifiyle geliştirilerek Web tabanlı bir burs yönetim sistemine dönüştürülmüş ve bugünkü halini almış. İlk olarak, 2010 – 2011 öğretim yılında üniversitelerin 4 yıllık bölümlerine yerleştirilen öğrencilere burs verilecek projenin kapsamı zamanla genişleyecek.

Malatya Eğitim Bursu Platformu yetkilileri; iyi niyetli herkesin, memleket yararına olan bu “sosyal sorumluluk projesine” destek vereceğine, Malatyalılar’ın bu projeye sahip çıkacağına inandıklarını belirterek, basından da destek beklediklerini ifade ettiler.

“Malatyalı’nın Gururu, Verdiği Eğitim Bursu” sloganı ile hayata geçen projenin ana hedefi, ihtiyaç sahibi her Malatyalı öğrencinin burs almasını sağlamak. Malatya Eğitim Bursu Projesi ile ilgili her türlü bilgiye; www.malatyaegitimbursu.com adresinden ulaşmak mümkün."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız